MÍNUSZ 20 KILÓ - ÚJRA RÁMJÖN A FEHÉR KOSZTÜM!
Tavaly novemberben kezdtem el orvosi tanácsra azt a fogyókúrát, amelyet ugyan már befejeztem, de az eredményét, a mínusz 20 kilót próbálom tartani jelenleg is. Kinevethettek, de az imádott fehér kosztümöm szoknyája volt a fő motivációs erő - ugyanis ez a szoknya kb. 18 éve jött rám utoljára!
Ez a "tartás" abban nyilvánul meg, hogy a szénhidrátoktól továbbra is tartózkodom, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy néha-néha egy kis kilengést megengedek magamnak. De a lelkiismeretem nem engedi, hogy úgy egyek, ahogy szeretnék, mert igen rövid idő alatt visszakúsznának rám a keservesen leadott kilók. Minden reggel a mérlegre állással kezdem a napot, ha picit többet mutat, aznap megszorítás következik. Amikor itt a blogban először írtam róla, mínusz 14 kilónál tartottam, célom volt a 20 kilós fogyás elérése. Ez nehezebb volt mint hittem volna, az utolsó 5-6 kilót szánalmasan hosszú ideig tartott leadni.
A leadott kilóknak hála sokkal fürgébb vagyok, és néhány gyógyszerrel kevesebbet kell szednem, pl. az Eucreas nevű, diabetest kordában tartó gyógyszert a felére csökkenthettem, a vérnyomásra valók közül pedig egyet elhagyhattam. Ez pénzben is jelentős megtakarítás. Egyébként semmilyen "segédeszközt" nem vettem igénybe (tabletta, por, ráolvasás, dögönyözés stb.), kizárólag a szénhidráttartalmú ételektől tartózkodtam. Nekem bevált, kívánom, hogy mások is hasonló sikereket érjenek el!
Kinevethettek, de az imádott fehér kosztümöm szoknyája volt a fő motivációs erő - ugyanis ez a szoknya kb. 18 éve jött rám utoljára! Na de végül sikerült! Szoknya rajtam (a többi, két évtizede szekrényben szunnyadó sorstársával együtt), és hatalmas elégedettség ömlött el rajtam! Persze jó lenne még 5-6 kilótól megszabadulni, de ezzel a 20 kilóval is elégedett vagyok (az orvosom is!).
Semmi újfajta recepttel nem kísérletezem, mert a sült hús, pörkölt bevált dolgok, legfeljebb a mellé fogyasztott saláták változnak idény szerint. Én annak a híve vagyok, hogy mindent a maga szezonjában, pl. most jött el a savanyú káposzta, céklasaláta, almakompót ideje. Az almakompót favorit nálam, ha "viszket a szám" valamilyen édességre, akkor a kompót után nyúlok. Így készítem el: fölteszek főni egy un. alaplevet, vékonyan hámozott citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal, és addig főzöm, míg az almákat megpucolom. Azután az almákat belerakom a forró lébe, egyet-kettőt forralok rajta, majd elzárom a gázt és hozzáadom az édesítő tablettákat. Lefedve hagyom még puhulni, később belefacsarom egy citrom levét, ez elveszi az édesítő jellegzetes ízét. A céklát a szokott céklasaláta mellett így is szoktam csinálni: a jól megmosott, kb. egyforma céklákat alufóliába csavarva sütőben megsütöm. Sokáig sül, de nem baj, rásegít a fűtésre, ha hideg van... Óvatosan kibontom a fóliából, megpucolom és almareszelőn lereszelem. Dresszingként kevés majonézt, tejfölt, fokhagymát nyomok bele, és jól összekeverem a céklával. Esti tévézésnél is jó kis nasi, legalább nem alszom el a tv előtt míg majszolgatom! Mert ezek a műsorok?!... Nnna, alig van néznivaló!
Ami a tornát illeti, még ilyesmire nem vetemedtem, de azért a gondolat megfordult már a fejemben... Csak hát a szégyenkezés a fiatal ruganyosok között, az tart vissza! Ezért inkább sétálok, gyalogolok, sokszor másfél órát is, de ennyivel megelégszem.
Stolzer Cecilia 2011.10.27. 09:01:57
Nagy Farkas Dudás Erika 2011.11.12. 07:19:17
kicsimimi 2017.08.05. 17:14:52
Cecilia 2017.08.05. 19:22:10
kicsimimi 2017.08.05. 22:27:53