2012. nov 04.

Lankadt loknik, lottyadt kontyok, tépett tincsek

írta: Adam G. Steve
Lankadt loknik, lottyadt kontyok, tépett tincsek

blythedanner.jpg Blythe Danner
beaty.about.com


avagy hogyan tegyük vonzóbbá magunkat mi, már nem egészen fiatalok ?

A téli ünnepek közeledtével  kezdünk azon gondolkodni, hogyan lehetne a külsőnkön javítani,  egy picit mi is szebbnek szeretnénk látszani. Gondoltam, vérbeli régiségként belevágok egy több részes "írásműbe", elmondom nektek, mit gondolok erről.

Kezdjük talán a fejjel! Feje ugyebár mindenkinek van - és ebben a korban már kevés esély van arra, hogy elveszítsük...-)))  Így aztán lássunk neki, kocogjunk el a fodrászhoz, és hajzatunkból próbáljunk frizurát csináltatni. Egy kellemes színű festés, arcformához illő vágás jót tesz mindenkinek. Görög Ibolya, ex kormányzati protokoll szakértő szerint az érett korú hölgyek ne viseljenek rikító színre festett, bohókás tépett hajat, tartózkodjanak a hátul összegumizott, összevissza lenőtt lófaroktól. Keltsenek a nők ápolt benyomást, látszódjék az, hogy gondozottak, hogy odafigyelnek magukra. Gondoljunk arra, bármilyen szép a hosszú, loknis, szőkére festett haj, idősebb korban óhatatlanul az "öreg Lorelei" jut róla eszünkbe.  Egy csinos. félhosszú vagy rövid frizurával mindezt elkerülhetjük.

helenmirren2.jpg Helen Mirren
beaty.about.com


 A haj alatti területet vegyük most szemügyre! Arcunk bizony elárulja azt, amit titkolni szeretnénk, ezért fordítsunk nagy gondot arcunk ápolására. Idősebb korban a bőr általában szárazabbá válik, de azért vannak a jó kis krémek, hogy segítsünk ezen a bajon. Reggeli mosakodás után az első teendőnk legyen a  szemránckrém és az arckrém alkalmazása. Kicsit nyirkos, nem egészen szárazra törölt bőrbe masszírozzuk bele a krémet, a bőr szinte beszippantja a tápanyagokat. Aki szereti a színeket, (pl. én!), szolid sminket alkalmazzon, egy keveset a szemhéjra és lehelet vékonyan a szájra. A vastagon körberúzsozott ajak fiatalnak sem szép, idősen pedig egyenesen közönséges. Én a púdert nem szeretem, alapozót sem szoktam használni, de sokan szívesen élnek vele. Erre is a kevesebb, több elmélet az igaz. Lehet időnként jó alaposan bepúderezett idős hölgyeket látni, akik olyanok, mintha lisztes zsákba estek volna bele. Kerüljük azt, hogy púderfelhő szálljon csóvában utánunk!

Beszéljünk egy keveset a nem kívánt szőrszálakról! Akinek erősebb szőrnövekedés indult el az arcán (pl. bajusz, áll), ne tétovázzon kozmetikust felkeresni! Ne borotválja, attól csak erősebb lesz a szőr növekedése. A kozmetikus gyantával nyom nélkül eltávolítja. Életkorunkat legjobban a nyak, könyök, kézfej bőrének ráncosodása, foltosodása árulja el. A krémezésnek itt is jótékony hatása van.

michelle_pfeiffer.jpg Michelle Pfeiffer
beaty.about.com


A fej és a nyak ruházata: szerintem a kalapot a mi korosztályunknak találták ki. Igen helyes, jobbnál jobb formájú kalapokat lehet kapni, amelyek előnyösen "komplettálják" az öltözéket. A nyakravalók a kalapok édestestvérei, párban járnak, sőt kézen fogva. A színes, kalappal, kabáttal harmonizáló sál remek kiegészítő, jól lehet takarni vele a már nem egészen feszes nyakat. Sokféleképpen lehet tekerni, hurkolni, kötözni, játéknak sem utolsó...

Brigitta

Szólj hozzá

szépségápolás időskor hajviselet öltzködés