2013. jan 17.

Használjunk bátran divatos bizsukat!

írta: Régiségek blog
Használjunk bátran divatos bizsukat!

Öltözködési tanácsok Régiségeknek - 3. rész

 

bizsu-300x204.jpg forrás: pinterest.com

 

Előző írásomban ígértem, hogy utolsóként az öltözködéssel kapcsolatban a kiegészítők használatát fogom áttekinteni.
Az érettebb korosztály harmonikus megjelenéséhez feltétlen hozzátartoznak a következő, egyáltalán nem elhanyagolható szempontok:
- Ha kilépünk a lakásból - bármilyen távolságra is indulunk - legyünk rendezettek! Ne történhessen meg, hogy egy ismerőssel találkozva az szánakozva néz végig rajtunk… Hajunk, cipőnk, táskánk, ruhánk tiszta, gondozott legyen.
- Mindenképpen száműzzük a lyukas, szaladó szemű harisnyát, még a közeli boltba se szaladjunk le rendetlenül. Ugyanez vonatkozik a cipősarkakra is! Félretaposott sarkú cipőinkkel keressük fel a cipészt, még a járásunk is más a hibátlan sarkakon!
- Kézitáskánk, retikülünk belül is tiszta, áttekinthető legyen. Nincs kínosabb, mint egy szemétdombnak látszó táskabelsőben hónaljig merülve kutatni eltűnt telefon, kulcs, bérlet, rúzs után. Akinek ilyen zsibvásár van a táskájában, annak milyen lehet az otthona?!
- A körmeinkről se feledkezzünk meg! A mi korosztályunk már kevésbé visel a fiatalok körében divatos ilyen-olyan műkörmöket, de nincs is rá szükségünk. A rendesen levágott, nem töredezett köröm, hibátlan, kellemes színű lakkal mindenkinek jól áll. A kopott lakkot pedig azonnal mossuk le! Kevés csúnyább dolog van, mint a lepattogzott lakk a körmünkön. Persze a lakk nem kötelező:-))), anélkül is szép az ápolt köröm.

- Bátran használjunk divatos bizsukat! A legegyszerűbb ruhát, pulóvert is feldobja egy odaillő nyaklánc, karkötő, gyöngy, kitűző, sál, kendőcske. Az öltözködésünket változatossá tehetjük velük, de egyet ne feledjünk: a kevesebb több! Ne viseljünk egyszerre kettőnél többet magunkon, pl. egy szép fülklipsz hozzáillő karkötővel jó, de ha mindehhez még gyöngyöt és kitűzőt is tennénk, joggal nézhetnének bennünket feldíszített karácsonyfának.
- Mindig azt hangsúlyozzuk magunkon, amivel elégedettek vagyunk. A szép lábúak a cipőjükre, a keblükre büszkék egy szép kitűzővel a felsőrészükre, a szép arcúak finom sminkkel, fülbevalóval, nyakba illő kendőcskével a fejükre, a szép, kecses ujjúak pedig gyűrűvel hívják fel a figyelmet a kezükre.
- Kötelező a jólvasaltság! A fiatalokon a gyűrött farmer, póló nem olyan szánalmas, mint egy "régiségen" a gyűrött blúz, szoknya. Igenis adjunk magunkra, legyünk igényesek a megjelenésünkre. Nyugdíjasként erre talán jobban van időnk is, nem kell reggel rohanni, igaz?
- És ha mindezekkel megvagyunk, ne feledkezzünk el az illatról! A dezodor, kölni vagy parfüm kicsit jellemzi is viselőjét, találjuk meg a nekünk megfelelő, ránk jellemző finom illatot! És igen: a kevesebb itt is több.

Remélem, találtatok egy-két ötletet, megszívlelendő tanácsot. Tudjátok, a jelszó: legyünk ma szebbek, mint tegnap voltunk!

Brigitta

 

Szólj hozzá

olasz divat öltözködés időskor Brigitta