Sólet: bab füstölt hússal, sütőben sütve
Lizáéknál vendégségben járva ettünk sóletet a télen. Nagyon ízlett a nagy fazékban készült, tradicionális zsidó étel. Le is fényképeztük és megkértem Lizát, hogy írja le a receptet a blog részére.
Cecilia
Húgom anyósától való a sólet receptje, egy ideje már én is sikereket aratva készítem. Általában egy nagy fazéknyit sütök, az alábbi mennyiség 10 főre elegendő. Ha marad belőle, később felmelegítve is kitűnő, de jól bírja a lefagyasztást is.
Hozzávalók:
1 kg májbab, vagy tarkabab
2 marék árpagyöngye
fél kiló marhahús
fél kiló füstölt libamell, vagy füstölt tarja
5 tojás
3 gerezd fokhagyma
zsír, só, bors, pirospaprika
Beáta Nagy 2014.01.09. 21:35:18
Cecilia 2014.01.09. 22:55:23
Havrán András 2018.02.09. 18:59:49
Cecilia 2018.02.10. 07:18:06