2013. máj 13.

Élvezzük az életet 120 évig! 4. rész. Délután és este.

írta: Adam G. Steve
Élvezzük az életet 120 évig! 4. rész. Délután és este.

heart-shaped-fruits-n-veg

Rose  Londonban  él, 86 éves, remekül néz ki,  energiával  és  élettel teli.  Élvezzük az életet 120 évig című összegyűjtött írásaiban megosztja   tapasztalatait arról, milyen életformát követett, hogy  ezt a szép kort jó testi és lelki egészségben megérje

Délután

A kortalan hölgy délután egy órácskát pihen - egy könyvet, vagy folyóiratot olvas. Azután  felöltözik sétához, arcát, nyakát és kezét bekeni Clinique SPF25 naptejjel. Tesz egy félórás lendületes sétát és hazatérés előtt gyümölcsöt vásárol. Hetente ellátogat az Egészséges Ételek Boltjába, és amikor csak lehet, bio- zöldséget és gyümölcsöt vásárol. Hazaérve megeszik egy almát, vagy egy körtét, vagy egy fürt szőlőt, esetleg valamilyen szezonális gyümölcsöt. A zöldséges a legjobb barátja, mivel őt gyakrabban látja, mint bárki mást.

Ötkor elkezdi készíteni a vacsorát és hat óra körül megvacsorázik. Gyakran meghív egy barátot, vagy barátnőt, hogy megossza vele vacsoráját (csak pozitív gondolkodású emberekkel barátkozik).

 Este

Vacsora után gyakorta meghallgatja a BBC híreit, vagy elolvassa a napilapot. Hetente háromszor ”hírszünetet” tart, ez jótékonyan hat a lelki békéjére. Nyolckor készen áll, hogy elmenjen otthonról: találkozik a barátaival, színházba, operába, vagy moziba megy, ahol megnéz egy erőszakmentes, jó filmet.

Ha éhesnek érzi magát, bekap egy szezámmagos rizskekszet. A nap végén, ami éjjel 11-12 körül van, még olvas egy órát. Késő éjjel sosem eszik, és csak tisztított vizet, vagy gyógynövény teát iszik.

Naponta hatszor iszik tiszta vizet. Ha szükséges, iszik egy nagy pohár MISO-t (japán, erjesztett, fermentált szójababból készült). Időnként fermentált, barna rizsből készült MISO-t fogyaszt – mindkét termék tisztítja a belső részeket és méregtelenít. A gyulladások és meghűlések megelőzésére Hella umebushi szilvát fogyaszt, egy  japán  természetes antibiotikumot.  És ezek  hatásosan működnek!

Hetente kétszer Hella egyórás tai chi és strech and keep fit (fitnesz) gyakorlatokat végez. Amikor egyedül van, naponta énekel olyan dalokat, amiket még fiatalkorában tanult, vagy olyan operaáriákat, amiket mostanában hallott a rádióban. Ha egy olyan barátnőjével van együtt, aki, mint ő, Gurdjieff és Louise Hay követő, akkor radiogram (rádió és gramofon együtt) zenére táncolnak. A latin ritmusokat és a keringőket szeretik.

Rose

folytatás következik

 

 

 

 

Szólj hozzá

egészséges táplálkozás testmozgás Rose