2013. máj 22.

GONDOLKOZZ POZITÍVAN! Élvezzük az életet 120 évig! - 5. rész

írta: Régiségek blog
GONDOLKOZZ POZITÍVAN! Élvezzük az életet 120 évig! - 5. rész

aa.jpg

Rose Londonban él, 86 éves, remekül néz ki, energiával és  élettel teli.  Élvezzük az életet 120 évig című összegyűjtött írásaiban megosztja tapasztalatait arról, milyen életformát követett, hogy ezt a szép kort jó testi és lelki egészségben megérje

Ha sokáig akarsz élni, gondolkozz pozitívan, légy ura minden képességednek és élvezd a fizikai egészségedet. Mi a titok? Az életed olyan, amilyenné teszed!  Meglepő módon sokunknak változtatásokat kell eszközölnünk az életmódunkban, valamint az emberekkel és dolgokkal fennálló hozzáállásunkban.

Mielőtt döntéseket hozunk, emlékezzünk arra, hogy az élet véges, napjaink a földön meg vannak számlálva. Minden nap életünk legfontosabb napja. Ezért naponta végezzük  el azokat a tevékenységeket, amelyek örömmel töltenek el. Reggel az ágyból felkelve nézzünk a tükörbe és mondjuk azt: Szia, szeretem magamat! – azután mosolyogjunk és mondjunk néhány szeretetteljes szót a körülöttünk lévőknek (vagy magunknak). És gondoljuk azt: Milyen jó dolog egy új, kihívásokkal teli reggelre ébredni.

Én elégedett vagyok azzal a munkával, amit magam választottam, és amit szívesen csinálok. Ne ragadj benne egy munkában, amit nem kedvelsz, és ne dolgozz olyan emberekkel, akikkel nem szívesen vagy együtt.  Kétféle ember van. Azok, akik negatív rezgéseket bocsájtanak ki, ami által  kényelmetlenül, és jelentéktelennek érzed magad, és azok,  akik pozitív rezgéseket bocsájtanak ki,  amitől értékesnek és fontosnak érzed magad. Az előbbit az embernek feltétlenül el kell kerülnie.

Ouspensky, Gurdieffnek (görög-örmény misztikus és spirituális tanító) egy tanítványa ezt írta: Mindenkinek – még azoknak is, akik soha életükben  egy órányit sem tornáztak – előnyükre szolgál, ha naponta félórát sétálnak, vagy másnaponta 45 percet gyors-gyalogolnak. A tudósok szerint a séta során plusz oxigén pumpálódik a véráramba. Mindenfajta mozgás, mint pl. az úszás, a fűnyírás, vagy a padlófelmosás, stimulálja az agynak azokat a részeit, amelyek a memóriáért és a reakciókért felelősek. Minden mozgás segít az agynak abban, hogy hatékonyabban működjön. A tudósok azt is állítják, hogy az autóvezetés  jót tesz az időseknek, mert mozgásban és aktivitásban tartja az agysejteket. Ez valóban nagyon jó hír!

 Rose

 

Szólj hozzá

pozitív gondolkodás Rose