Süssünk linzer nyuszit Húsvétra!
Nyuszi alakú sütit készíteni jó mulatság, különösen gyerekekkel. Mi is lehetne jobb elfoglaltság a tavaszi szünetben, mint édes, ropogós linzertésztát készíteni nyuszi formájúra?
A gyurmázáshoz szokott unokák némi kísérletezés után gyorsan kitalálták, hogy a Pinteresten talált képek alapján hogyan formálják meg a nyuszit az általam gyúrt linzertészta alapanyagból. Jóllehet a mintát adó képeken a nyulak valószínűleg kelt tésztából készültek, én egyszerűbbnek találtam, hogy könnyen elkészíthető, kelesztés nélküli linzertésztával dolgozzunk.
Egymás után készültek a jobbnál jobb nyuszi változatok, majd a végén elővettük a sütiformákat és azzal szaggattuk ki a kinyújtott tésztát nyuszi és kacsa alakúra. A szemeket apróra vágott mazsola és birsalmasajt darabkákkal jelöltük. A füleket és egyéb testrészeket tojásfehérjével ragasztottuk a testhez. A tepsibe tett sütiket sütés előtt tojásfehérjével kentük be, hogy szép, fényesek legyenek. Ilyenek lettek:
Így készül a linzertészta: 60 dkg lisztet 1 csomag sütőporral, 1 csomag vaníliás cukorral, 25 dkg margarinnal, 20 dkg cukorral , 2 egész tojással (ha szükséges lehet egy kis tejfölt is hozzáadni) géppel összegyúrunk. A kézzel formált nyuszit apró gombócokból állítottuk össze, a sütőformával szaggatottak kinyújtott tésztából készültek. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsültek.
Lilla és Panni boldogan kóstolták meg a saját készítésű sütiket, de maradt még bőven Húsvétra is.
animama 2014.04.20. 08:50:36
Cecilia 2014.04.20. 18:23:24