2014. máj 09.

Lilla és a pillangó

írta: S. Cecilia
Lilla és a pillangó

füge a fán

Szeretek pillangókat fényképezni, bár a feladat igazán nem könnyű: elkapni őket, éppen akkor, amikor néhány pillanatra megpihennek. A konyhaablakból rálátok a szomszéd fügefájára. A mézédes fügéket különösen kedvelik a méhek, a darazsak és a lepkék is.  A minap egy különösen szép, színes pillangó repkedett a fa körül, s jó szokásomhoz híven gyorsan előkaptam a „fénygépemet”, de addigra a lepke már hetedhét országon is túljárt.

Lilla unokám közben a konyhaasztalnál ülve rajzolgatott. – Mami, én rajzolok neked egy pillangót, ami nem száll el – mondta, s már oda is varázsolt  a  papírra  egyet:

Lilla___s_a_pillang__.jpg

Azért továbbra sem adtam fel, és végül sikerült az igazit is lencsevégre kapni, talán Lilla rajza keltette mágiának köszönhetően. Ahogy az ősember felrajzolta az elejteni vágyott bölényt a barlang falára, s átdöfte egy dárdával - a vadászat sikerében bízva, úgy a papírra vetett pillangó rajza is meghozta a képvadászat sikerét.

Lepke___s_f__ge.jpg

Cecilia

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

 

 

Szólj hozzá

fotózás nagyszülők unoka Cecilia