2014. júl 13.

Pikáns, pirított magok

írta: Adam G. Steve
Pikáns, pirított magok

spiced nut 5

Kerti parti, vendégség alkalmával finom és különleges italkisérők a fűszeres, pirított magok, de étvágygerjesztőként is kínálhatjuk ebéd, vagy vacsora előtt az év bármely szakában. Szép kis üvegekbe téve én ajándéknak is szoktam adni ( pl. Karácsonyra).

Hozzávalók:

1/4 kávéskanál őrölt fahéj
1/4 kávéskanál kardamom, vagy római kömény
1 késhegynyi cayenne bors
½ kiló sótlan fahéjas gyümölcs mag, vegyesen. Én az alábbiakat használtam: dió, mogyoró, mandula, kesudió, pekán dió.
2 evőkanál sótlan vaj
3 evőkanál barnacukor
3/4 evőkanál víz
1/2 kávéskanál só

spiced nut 1

Elkészítés:

Keverjük össze a fűszereket, a sót és a cukrot és tegyük félre. Hevítsük a magokat szárazon egy serpenyőben, amíg elkezdenek pörkölődni, kb. négy percig. Adjuk hozzá a vajat és pirítsuk kevergetve addig, amíg a magok elkezdenek barnulni, kb. egy percig. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a vizet. Addig pirítsuk, amíg a magok a vizet felszívják és fényesek lesznek – kb. 5 percig.
Terítsük  a magokat egy alufóliával bélelt tepsibe és  villával válasszuk szét az összeragadt magokat. Hagyjuk állni  addig, amíg lehűlnek, és amíg a cukor megkeményedik a magokon. Légmentesen tároljuk.

Hedi Neu, Chicago

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

Szólj hozzá

főzés recept magok Hédi italkísérő