2015. feb 15.

SÁRGARÉPÁS MUFFIN

írta: Adam G. Steve
SÁRGARÉPÁS MUFFIN

sárgarépás muffin 007

Guszta, finom és könnyen elkészíthető sütemény. Unokáimnak gyakran készítem.

Hozzávalók 12 darabhoz: 25 dkg sárgarépa
1 citrom lereszelt héja és leve
20 dkg finom liszt
2 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál őrölt gyömbér por
15 dkg darált mogyoró
1 tojás
15 dkg barna cukor
1 dl étolaj
1 dl tejföl

sárgarépás muffin 001

Elkészítés:

Előkészítésként a sütőt 180 C fokosra előmelegítjük,  a muffin sütőformákba beletesszük a sütőpapírokat.
Megtisztítjuk a sárgarépákat, majd finomra reszeljük. A citromlevet rácsepegtetjük, és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a gyömbérrel és a darált mogyoróval. A tojást egy másik edényben felverjük, kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Ezekkel tovább keverjük, és felváltva adagoljuk bele a reszelt répát és a lisztes keveréket.

sárgarépás muffin 002

A masszát a sütőformákba adagoljuk és 20-25 percig sütjük, illetve addig, amíg a teteje meg nem barnul, illetve amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

sárgarépás muffin 005

A kész sütit 10 percig pihentetjük, majd a papírral együtt kivesszük a sütőformából és hagyjuk kihűlni.

Liza

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

Szólj hozzá

édesség recept sütés egészséges táplálkozás Liza