2015. júl 31.

Szünidei programok - Játszótéri felfedezések

írta: S. Cecilia
Szünidei programok - Játszótéri felfedezések

 

20150726_131358

Nem kell drága játszóházakba és kalandparkokba vinni a gyerekeket ahhoz, hogy színvonalas és izgalmas szórakozást találjunk nekik. Egyre több az új, ötletes játszótér országszerte.  A nyári szünetekben mi  módszeresen kutatjuk a fővárosi játszótereket, sőt ezúttal vidéken is találtunk egy vadonatújat.  Egy jó játszótér kedvéért  érdemes a város túlsó felére is elközlekedni. Remélem, hogy a vidékről a fővárosba látogatóknak is  hasznos lesz ez a kis útmutató.

20150726_130757-600x411.jpg Hollókői játszótér

 

holló6-600x352.jpg Hollókői játszótér

 

Hollójó-600x360.jpg Hollókői játszótér

 

Egy hosszú hétvégét töltöttünk Hollókőn, és ott fedeztünk fel egy vadonatúj, nemes faanyagokból,  kötelekből készült, rendkívül ötletes, színes, meséken alapuló játszóteret. A mászókákkal, hintákkal felszerelt,  kalandra csábító kastélyokkal és  izgalmas faragott faszobrokkal díszített játszótér egy dombon épült,  és csodás kilátás nyílik onnan a környékre. Mászófal, homokozó, forgó  és egyéb játékok csábítanak  a hollókői nagy parkoló mellett lévő játszótérre. A világörökség részét képező faluban egyébként most fejeződik be  egy EU-s beruházás, melynek  eredményeként  a népi hagyományokat őrző település  teljes szépségében pompázik. Érdemes egy hétvégén ellátogatni a Budapesttől alig több, mint egy órára lévő Hollókőre.

kassai6-600x350.jpg Kassai téri játszótér

 

kassai2-600x465.jpg Kassai téri játszótér

 

kassai3-600x411.jpg Kassai téri játszótér : mászóka-homokozó-csúszda a legkisebbeknek

 

A XIV. kerületi Kassai téri játszótér felfedezése  már régóta terveinkben szerepelt, kívülről is izgalmasnak látszott a nagy területen, árnyas fákkal szegélyezett park.  Nem csalódtunk, Pannika unokánk boldogan  próbálta ki a cölöpvár  ügyességet és bátorságot próbáló mászókáit, mozgó hidjait, mászófalát. Különösen a vízszintesen kifeszített kötélháló  volt csábító,  új próbatétel számára. Ezenkívül  két csúszda, hinták, homokozó, és  egy külön rész a legkisebbeknek, sok gyereket és felnőttet vonzottak oda,  még a nagy nyári hőségben is. Ottjártunkkor  megelégedéssel konstatáltam, hogy a nagyapák is aktívan  részt vesznek  a nyári gyerekfelügyeletben :-).

olimpiai2-600x456.jpg Olimpia park

 

 Az V. kerületi Olimpia park játszótere igazi, nagy meglepetés volt.  A Dunához közeli, a Parlamenttől egy ugrásra lévő játszótér nemcsak izgalmas, de kényelmesen modern is. A hajót imitáló óriási mászókakomplexum nemcsak a gyerek kezeket-lábakat veszi igénybe, de egyéb gondolkodtató, ügyészségfejlesztő játékokat is rejt a belsejében.  Külön játszó részek vannak a legkisebbeknek és remek csúszda-mászófal kombinációk a legügyesebbeknek.  És ki halott már olyan játszótérről, ahol mosdó-WC (vécépapírral)-pelenkázó is van? Én ugyan nem, de itt az is van. Igaz, ez nemcsak játszótér, hanem park is, kutyafuttatóval, sportpályával és olimpiai  emlékfallal.  Talán a belvárosnak és a parlament közelségének köszönhető az is, hogy a gyerekek és szüleik  mindenféle nyelveken beszéltek. A nagy fákkal szegélyezett és rugalmas műanyag borítással ellátott játszótérre bizonyára sokszor ellátogatunk még.

olimpiai1-600x360.jpg Olimpia park

 

olimpiai3-600x416.jpg Olimpia park

 

OLIMPIA2-600x400.jpg Olimpia park

 

Cecilia

 

Szólj hozzá

játék gyerek játszótér nagyszülők unoka gyerekprogram Budapest Cecilia Hollókő szünideik