2016. ápr 17.

Hogyan éltem túl látogatásomat egy intelligens házban? videóval

írta: Adam G. Steve
Hogyan éltem túl látogatásomat egy intelligens házban?  videóval

Egy idősödő hölgy élményei

 montázs ház

Az élet úgy hozta, hogy lányom Németországban él a párjával. Pár héttel ezelőtt nagy izgalommal utaztam ki új otthonukba, ahol még nem jártam. Késő este szerencsésen meg is érkeztem egy pazar otthonba. Roppant örültünk a viszontlátásnak, és a kiskutyájuk, Mendy, is boldogan üdvözölt, pedig rég nem találkoztunk. A welcome drinket kortyolgatva a bárpultnál néztem szét, és megállapítottam, hogy micsoda  modern házban vagyok.

 

mendy-600x427.jpg Mendy, a kutya


Éjszakába nyúló hosszas beszélgetés után, gyors infót kaptam a reggeli kávafőzéshez, mivel a lányom tudta, hogy én korán kelő vagyok és a kávégéphez sem vagyok igazán hozzászokva. Próbáltam megjegyezni minden infót a kávéfőzéssel, és a lámpák bekapcsolásával kapcsolatban.

 

Taj-600x336.jpg Taj Mahal, a kép az ágy fölött


 

Reggel a szokott időben, hajnalok hajnalán ébredtem, barátkoztam az új környezettel. Láttam az ágyam  felett egy Taj Mahal képet, minden bíbor vörös volt kicsi aranyozással, még az ágyneműm is. Keleties stílusú volt a vendégszoba, nem rossz, sőt tetszett!!  Míg óvatosan körbejártam a szobában, kitekintettem a padlásszoba ablakán, és láttam a gyönyörű hegyoldalt, a szép, tiszta égboltot.

 

kávégép.jpg a kávéfőzőgép


 

Felfedezem a kapszulás kávégépet is a szobában, végül is jól jönne már egy fekete - gondoltam. Fejemben az infók: kávé kapszula, édesítő, tejszín, tej a gép mellett, fenti gomb benyom!  Szűzanyám! Olyan a hangja a gépnek, hogy felébred a szomszéd is! Majd újra másik gomb, másik csésze és akkor jön a finom eszpresszó. De nem jött, pedig a sorrend is jó volt, csak a kapszulát nem tudtam betenni a gépbe. Pedig nekem kávé nélkül nincs reggel! Matatás a bőröndben, elő a dugi 3 az 1-ben instant kávét, és már vonulok is lefelé a lépcsőn, hogy egy nagy bögrét, tejet keressek és meg is melegítsem. Alig, hogy a lépcsőhöz érek, máris bekapcsol magától a villany, nézek szét, hogy ki van itt, de senki. Óvatosan tovább lépkedek, de már félve, hogy mi fog itt történni. Végre a kezemben a megszokott kávém, ágyban kávézom, mint otthon, és azon gondolkodom, mi olyan különös ebben a házban.

Nagy nyugalmamat pontban reggel hétkor egy furcsa hang zavarja meg. Megint nézek ki a fejemből. Jézusom ez valami földrengés, itt halok meg, már szaladok is lefelé a lépcsőn. Látom, hogy a nappaliban a redőnyök, ahány van mind egyszerre felfele húzódnak csak úgy maguktól. „Hovákerültem?” érzés fog el, mert sehol senki, rajtam kívül még mindenki alszik.

 

ablakból-600x406.jpg Kilátás az ablakból


Végre kilenc óra, lányom feljött az alsó szinten lévő  hálószobából, és felkiabált:

-  Szia, anya hogy aludtál?  - Aludni még, csak-csak, de a kávém sem volt az igazi, és megijesztett a redőny- mondtam. Elkezdett nevetni és közölte velem, - Ja, (magyarul igent jelent), ezt meg kell szoknod itt minden, be van programozva és kamerázva, ez egy intelligens ház. Ha kimész az ajtón ott is figyel a kamera, ha a teraszon vagy, ott is figyel, itt minden  gombnyomásra működik. Már kezdtem megszokni ezt a tőlem távol álló, intelligens otthont, harmadik nap már tudtam kezelni az összes kávégépet, mosogatógépet, önjáró porszívót, már csak az önműködő redőny és a kamera zavart kissé.

 

[embed]https://youtu.be/hpuWInpgnvo[/embed]

 

Egyik reggel jövök le nagy nyugalommal az emeleti hálószobámból, amikor a lélegzetem is elállt. Valami ufószerű kis zöld gépezet járkált a kertben jobbra, balra, fel és alá. Még ilyet sem láttam én egyszerű, magyar, idősödő, de tanulékony nagymama. Mint megtudtam ez is intelligens, és  fűnyíró a neve. Ez is be van programozva, ha esik, ha fúj  nyírja a füvet.

Mit mondjak, érdekes, nem mindennapi élményekkel jöttem haza kis vidéki, magyar lakásomba. Itthon boldogan kapcsolgatom kézzel fel-le a villanyt, húzom le és fel a redőnyt akkor, amikor én úgy gondolom és akarom, főzöm a kávémat a gázon. Követ ne vessen rám, akinek ez tetszik,  de én ezt nem fogom kérni!

                                                             A képek saját felvételek

Vica

 

 

 

 

Szólj hozzá