2016. jún 08.

Mamma Mia! - nyári filmajánló videóval

írta: Adam G. Steve
Mamma Mia! - nyári filmajánló videóval

Egy zenés film, amit imádok és mindig újranézek.

abba1-1

A Mamma Mia egy szédítően szuper film az örökzöld ABBA dalokkal fűszerezve.  A filmet először egy külföldi buszos utazásom során láttam, és úgy megragadt bennem, hogy azóta  újra és újra megnézem.

Sokunk számára távoli álom a külföldi, tengerparti nyaralás. A nappali kanapéján mozizva és ezt a filmet nézve azonban úgy érezhetjük magunkat, mintha egy ismeretlen, távoli tengerparti városba csöppentünk volna.  

 

abba2

Nézd a filmet és közben énekelj, táncolj, engedd el magad!                       

Az egykori svéd együttes, a legendás ABBA  életvidám zenéje, a szikrázó napfényben villogó hófehér görög házacskák, és a kék tenger, akár orvosi recept is lehetne depresszió ellen. Ki ne vágyna arra, hogy szobája ablakából  lenézhessen a habzó tengerre, no meg arra, hogy a hegy tetején álló kis kápolnában mondhassa ki a boldogító iiiiiiigeeeeen-t?

[embed]https://youtu.be/DGUmXBgPvrg[/embed]

Egy gyönyörű görög kis szigeten Sophie a tökételes esküvőről álmodik, amelyen az édesapja kíséri az oltárhoz. De van egy kis  a gond:  Sophie nem ismeri az apját. Anyja, Donna, a hetvenes évek  pop énekesnője nem hajlandó múltjáról beszélni, ezért Sophie kezébe veszi a dolgokat. Anyja régi naplói között kutatva 3 lehetséges apát talál. Titokban meghívja őket az esküvőre, abban reménykedve, hogy rájön, melyik az apja, ha személyesen találkoznak. Nem így történik. Feltűnnek viszont Donna egykori barátai, barátnői, mulatságos helyzeteket teremtve. Régi emlékek törnek fel, egykori szerelemek és barátságok kísértenek.  Szikrázó napfény és kék tenger  hátterében felcsendülnek  a halhatatlan ABBA-slágerek, melyekre  mindenki énekel, táncol, és mi is lehetne a vége, mint  happy end, bár egészen másképpen, mint ahogy várnánk.

mamma-mia6

Szívből ajánlom, és remélem, más is olyan jól szórakozik a film nézése közben, mint én.

Cim: Mamma mia!  (2008)
Rendező: Phyllida Lloyd
Főszereplők: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried

Vica

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről.  Csatlakozáshoz

katt ide


Mentés

Mentés

Szólj hozzá