2016. sze 12.

Házvadászok luxus igényekkel

írta: Adam G. Steve
Házvadászok luxus igényekkel

Mi jutott eszembe a mosóteknőről?  - Egy Tv sorozat margójára.

  househunters2

Aki szeret tévézni,  egzotikus tájakon csodás és kevésbé csodás házakat, és lakásokat  láthat a Nemzetközi házvadászok című műsorban.

 

A Régiségeknek blog mosóteknős írása indított el bennem gondolatokat. A Travel Channel egész nyáron tartó és jelenleg is folyó műsora, a Nemzetközi házvadászok. Nem tudom mások is rákattantak-e, én bizony nagyon, kora reggel 6 órakor  szinte minden nap megnézem. (Naponta háromszor adják megközelítően ugyanazt az összeállítást, reggel 6-kor, déli 12-kor és este  18 órakor). Abból áll a műsor, ami a nevében is van: egyik országból a másikba költözik a család, a legelképesztőbb országokból a még elképesztőbb másikba, a vágyott idegen városba. Munkahely váltás, kíváncsiság, kalandvágy, nosztalgia, mindegy az indíték, a lényeg: ingatlanközvetítőhöz fordulnak, ő pedig 3 lakást mutat nekik, abból választanak. Megadják az igényeiket, a kívánságaikat, az anyagi lehetőségeiket és a nézők együtt nézik az adott lakásokat, találgatjuk, melyik lenne a legjobb, mit választ végül is a család.

househunters3

És itt csatlakoznék a mosóteknős íráshoz, hogy a  mai családanyák a világ távolabbi tájain milyen igényeket támasztanak otthoni munkájukhoz, a család minél jobb ellátásához. Akiknek két gyereke van, azok legalább 3 hálószobás + nappalis lakást vagy házat akarnak bérelni vagy vásárolni, de legalább 3 fürdőszobával, teljesen gépesítve, igazán mindennel ellátva. Ha a lakásban nincs a mosógép mellé szárítógép is, máris fanyalognak: ugyan hol szárítanák a ruháikat? Jaj, csak nem az udvaron? A konyhát leginkább bálteremnek szeretnék, a 10-12 négyzetméteres konyha szerintük vállalhatatlan, ott nem lehet főzni a családnak!

házvdászok

A célországok rendkívül változatosak. Mentek Kambodzsába, Vietnamba, Párizsba, Szváziföldre, Dél-Afrikába, Skóciába, Magyarországra, a világ minden tájára! Egy magyar család Budapestről költözött Spanyolországba. Szlovénia, Románia, Prága, Szófia is szerepelt az új lakhelyek között. Aki kedvet kap ehhez a műsorhoz és megnézi, nem fog csalódni, jó, gondolatébresztő szórakozás.

Brigitta

 

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről.  Csatlakozáshoz

katt ide!

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá