2017. jan 06.

Autóbusszal Angliába – kedvcsináló videóval

írta: Adam G. Steve
Autóbusszal Angliába – kedvcsináló  videóval

london1

Egy  hetvenéves világutazó pár videós beszámolója.

Jóval hetven felett is érik az embert csábítások! Az angliai autóbuszos kirándulásnak nem lehetett ellenállni! Nem is tudják repülővel utazó  utastársaink, hogy mit hagynak ki! Egyrészt a másfél napos buszozást (fél Európa útmenti látnivalóival), és a behajózást a franciaországi  Calaisban egy komphajóra, az Angliába való átkeléshez.  Az átkelés a csatornán,  szemben Dover fehér szikláit csodálva, egy életre szóló élmény. Ezt még megtetéztük a Greenwich-i  királyi csillagvizsgálóba való látogatással és az onnan elénk táruló  London-panorámával.  Itt húzódik a nullás délkör vonala, amelyre ráállva egyszerre állhattunk a keleti és a nyugati féltekén! 

 

https://youtu.be/V09UC7injXA

 

Londonban és környékén az összes "kötelező" látnivalót megnéztük tengernyi információval ellátva - köszönhetően eddigi utazásaink legfelkészültebb idegenvezetőjének. Az élmények közül okvetlenül ki kell emelni Stonehenget, az ókor máig megfejtetlen rejtélyét. A misztikus hangulat, a hely szelleme, a kövek gigantikus mérete lenyűgözi az embert és persze hiába vár választ a ki-mikor-hogyan-miért kérdésekre.

 

lizaek

Miután kellően megcsodáltuk az ókori emberek tudásának és elképesztő teljesítményének emlékét Stonehengeben, hátra volt még a mai ember és a modern technika újkori csodája: a tenger alatti, 50 km hosszú Csalagút.  A mintegy félórás utazás izgalmas és különleges élmény! Ajánljuk kortársainknak ezt a kellemes, buszos utat!

Liza és Jóska

 

Szólj hozzá