2018. júl 15.

Verdi Rigolettójával nyíltak meg a Szegedi Szabadtéri Játékok

írta: Régiségek blog
Verdi Rigolettójával nyíltak meg  a Szegedi Szabadtéri Játékok

 

Izzott és hullámzott a színpad

 

     

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei megnyitó előadása Verdi Rigoletto című operája volt. Mi a június 30-i előadást láttuk.

Az egyik legnépszerűbb Verdi-mű előadása igencsak parádésra sikerült. Az előadást Harangozó Gyula rendezte, Pál Tamás vezényelte. Az első hangok felcsendülése után megelevenedett a színpad, a jól eltalált díszletben (Tihanyi Ildikó munkája) pompázatos estélyikben jelentek meg a hercegi bál résztvevői (Náray Tamás és Tihanyi Ildikó tervezték a különleges ruhákat). Izzott és hullámzott az egész színpad!

A mantuai herceg szerepében László Boldizsárt láthattuk - hallhattuk, Gilda  szerepét  Keszei Bori alakította, a címszerepet  Ludovik Kendi énekelte - játszotta. A kisebb szerepeket Kiss András, Ádám Zsuzsanna, Kalmár Magda, Kováts Kolos énekelték. A négyezres nézőtér nagy figyelemmel kísérte a megindító történetet, szinte együtt élt a szereplőkkel. A zene varázsa mindenkit elbűvölt, az énekesek pedig a legjobb teljesítményt nyújtva alakították szerepüket.

 

szeged.hu_-600x338.jpg Rigoletto  Kép forrása: szeged.hu

László Boldizsár alakítása hangban-játékban egyaránt illúziókeltő volt. Áriái nagy tapsot kaptak, a hangja szárnyalt a hatalmas színpadon. A Szegeden is nagy népszerűségnek örvendő művész ebben a szerepben is meghódította a közönséget. 

Ludovik Kendi Rigoletto megformálójaként nagy közönségsikert aratott, reméljük többször is hallhatjuk majd Szegeden énekelni. 

Keszei Bori Gilda szerepében kellően ártatlan, bájos, megható alakítást nyújtott, a hangja pedig álomszépen csengett, a koloratúr áriákat átéléssel énekelte, nagy örömöt szerezve a nézőknek. Az előadás végén szűnni nem akaró taps, hatalmas dübörgés volt a köszönet a csodás előadásért, elégedetten távoztunk azt remélve, hogy ez az előadás új híveket szerzett az operának.

 

     Az írás szerzője: Brigitta

 

Szólj hozzá