2018. aug 14.

Fohász a Naphoz

írta: Adam G. Steve
Fohász a Naphoz

   Kérlek, hogy teljesítsd kívánságomat!

 

 

Kedves Napocska!

 

Már régen tervezem, hogy írok Neked levelet, hátha meghallgatod a kérésemet. Már napok óta csak ezt hallom: „Az ország egész területén tikkasztóan sok napsütés és kevés felhő várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33-36 fok között valószínű. Az eső valószínűsége minimális, magas lesz az UV sugárzás. Vigyázzunk a gyerekekre, idősekre, igyunk sok folyadékot és 11-15 óra között ne tartózkodjunk a napon.”

Drága napocska! Én ezt már nem bírom, nem lehetne egy kicsit alábbhagyni a melegítéssel?  Tudom-tudom, Te a feladatodat nagyon jól akarod teljesíteni, kedvezel a nyaralóknak, kedvezel a mezőgazdaságnak és valójában nyár van, melegnek kell lenni. De ennyire ????? Legyengültem, nincs erőm semmihez, napok óta fetrengek a besötétített szobában, várom az enyhülést vagy az esőt. Néha bebújok a hűtőszekrénybe és ettől lesz annyi erőm, hogy elmenjek a napi elemózsiát megvásárolni. Megfordult a fejemben az is, hogy mintha az eső az ellenséged lenne, nem szövetkezel vele, helyette inkább a viharral vagy jóban. Pedig egy jó, csendes kis eső sokunknak jól esne, szinte felüdülés utána az élet, erőre kapunk és van kedvünk tevékenykedni.

Kedvedre van ez, hogy mindenki kókadozik? Kérlek, gondolj a pici babákra, a betegekre, az idősekre, a virágokra, a betakarítást végző emberekre, vagyis mindenkire! Nem jó senkinek ez a hőség.

Kérlek, vedd vissza magad, és tartalékolj az energiádból jövőre. Már gondoltam arra is, hogy szerelőt küldök hozzád, mert talán elromlott a gépezeted! Lehet, csak a kapcsolódat kell megjavítani, de az is lehet, hogy az egyik paneled romlott el. Ha segítségre van szükséged, szólj, és  mi összefogunk. Remélem, elolvasod levelemet és teljesíted kívánságomat.

Kérésemet megismételve maradok tisztelettel,

 

        Vica, egy földi lakos

 

Szólj hozzá