2019. aug 03.

Sikerült a testsúlyomat és a vércukorszintemet csökkenteni Bió-Krómmal

írta: Adam G. Steve
Sikerült a testsúlyomat és a vércukorszintemet csökkenteni Bió-Krómmal

Étrend-kiegészítő, testmozgás, egészséges étrend

wikipedia-557x600.jpg Kép forrása: Wikipedia


Mint idős ember, túl a hetvenen – bár nem vagyok hipochonder – az ajánlásoknak megfelelően rendszeresen mérem a vérnyomásomat, és nem ennyire rendszeresen, de gyakran a vércukorszintemet is.

A vérnyomásom kicsit változó, szerencsére soha nem nagyon magas, a legmagasabb értékek úgy 150-160 körül vannak, de általában a megfelelő sávban, 120 és 140 között ingadozik. A vércukor szintem sem stabil,  5,6 és 7,2 között ingadozik.

Sok mindennek utána olvastam a neten, s elhatároztam megpróbálom mind a vérnyomásom, mind a vércukor értéket a koromnak megfelelő szintre levinni és főleg stabilizálni.

Olvasmányaimból kiderült, hogy ezzel együtt kellene járni a fogyásnak is, ugyanis van rajtam olyan 8-10 kiló felesleges súly.

Tehát: rendszeres mozgás – napi 45-80 perc, lehetőleg egyhuzamban, de a mozgás ne legyen megterhelő, viszont egyenletes. Én ennek kisebb részben sétával, nagyobb részben otthon, a felső testet is megdolgoztató szobakerékpárral teszek eleget.

kép3-600x338.jpg saját felvétel


Megfelelő étkezés, kevesebb szénhidrát, több zöldség és gyümölcs. Italokban sem a cukortól hemzsegő üdítők. Leginkább tiszta, szűrt víz.

Elkezdtem, csináltam egy hónapon át, de csak minimális eredményeket értem el. Két lehetőség volt előttem: vagy abbahagyom, vagy kiderítem hol hibáztam.

Végül a folytatás mellett döntöttem. Tovább kutakodtam az interneten, és rájöttem mi hiányzott! A katalizátor! Azaz a króm. Egyre többet olvastam erről, s kiderült, hogy a króm képes stabilizálni a vércukorszintet, jelentős részt vállal az anyagcserében  is, így kihathat  az általam vágyott fogyásra.

Megtudtam, hogy 1950-ben állatkísérletek során vették észre, hogy az inzulinrezisztenciában szenvedő állatok krómot tartalmazó táplálékkal etetve teljesen rendbejöttek. Ezután kezdtek kísérletezni a krómmal, s próbáltak olyan krómvegyületet előállítani, ami az emberi szervezetben is kiváltja ezeket a hatásokat.

Kiderült, hogy 3 féle étrend-kiegészítő krómkészítmény kapható. Egyikük króm-pikolinátot, másikuk króm-cloridot, a harmadik krómélesztőt tartalmaz. Az első kettő mesterségesen, a harmadik az élesztő segítségével előállított szer, ami az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megállapítása szerint 10-szer jobban szívódik fel, mint az előző két, szintetikusan előállított króm étrend-kiegészítő.

Miután így kikupáltam magam a témában, keresni kezdtem a krómélesztőt. Kiderítettem, hogy a Pharma Nord, a megelőzést szolgáló étrend-kiegészítők és gyógynövény-készítmények egyik legnagyobb gyártója Európában, és ennek a dániai üzemében készítik, és a magyarországi leányvállalat forgalmazza. Meg is találtam a pharmanord.hu weboldalt, s rövid keresés után megtaláltam a Bio-Króm-DIA étrend-kiegészítőt.

bio-króm-doboz-600x371.jpg saját felvétel


Gyors rendelés, és pár nap múlva megérkezett a kéthavi adag. Nem bíztam benne, hogy egy havi adag az elérni kívánt célhoz elegendő lesz.

Tovább folytattam, a korábban elkezdett – mozgás, egészségesebb étkezés, megfelelő folyadékbevitel hármast -, csakhogy most kiegészítve napi egy tabletta Bio-Króm élesztővel.

Vártam a hatást, és szorgosan mértem a vérnyomásom és a vércukor szintemet. Egy hét alatt nem tapasztaltam változást, majd a második hét végén elmaradtak a kiugró vérnyomásértékek, 125-140 közötti értékeket mértem, a vércukor szintem nem ment 6,5 fölé. A hó végére a mérleg is megkönyörült rajtam, mert 1,2 kilóval kevesebbet mutatott, mint amikor elkezdtem.

Nem részletezem, csak a végeredményt írom le: a vérnyomásom stabilizálódott, 140 feletti értékeket nem mértem, a vércukor szintem – a méréseim alapján – beállt 5,7-6,1 közé, és aminek nagyon örültem a mérleg 4 kilogrammal mutatott kevesebbet, mint amikor elkezdtem.

Azt a tapasztalatot szűrtem le, hogy ha egy elhatározásunk kudarcosnak látszik, nem elhagyni kell, hanem a kudarc okait megkeresni. Én is így tettem, s mivel az eltervezettek sikeresen megvalósításra kerültek, megrendeltem az újabb kéthavi adag Bio-Króm-DIA étrendkiegészítőt a  Pharma-Nordtól.

                                                       (szponzorált tartalom)

      Papá Stefano

 

                                                                                                                    

Szólj hozzá