Zöldséges, paradicsomos, sajtos rakott tészta
1 dl olajat egy lábosban felhevítek, beleteszem a hagymát és majdnem üvegedésig dinsztelem. Ekkor kerül bele a póréhagyma, a fokhagyma, s tovább dinsztelem még kb. 3 percig. Sózom, borsozom, hozzákeverem az oregánót és a kakukkfüvet, amikkel jól összeforgatom. Most jön bele a piros arany, egy keverés és jöhet bele a reszelt sárgarépa. Egy negyed pohárnyi vízzel jól összeforralom, és mehet bele a kockára vágott padlizsán, amit nem hámozok meg, nehogy szétfőljön. Így pirítom egy kicsit, majd fél pohár vízzel elkeverve fedő alatt puhítom az összetevőket. Figyelni kell nehogy lekapjon, s ha kell, időnként egy kevés vizet még adunk hozzá. Akkor jó, ha a padlizsánok megpuhultak, de még nem főttek szét. A vizet elfőzzük alóla.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.