2020. máj 09.

Hobbik a karanténban

írta: Lujza65
Hobbik a karanténban

 

 Éjjel-nappal akad online bridzspartner

Pxfuel6-600x400.jpg Forrás: Pxfuel

 

Több mint két hónapja tart a karantén, némi lazítással, nekünk, régiségeknek (is). A bezártságot könnyebben vészelik át azok, akiknek van valami hobbijuk.

Ahogy telik az idő, a rendrakás, selejtezés, nagytakarítás végeztével egyre fontosabb, hogy tartalmas időtöltést találjunk magunknak. Aki szeret sütni, főzni, annak most végre van ideje a legmunkásabb tortára is. Nagyon jó tud lenni a varrás: az egyik barátnőm előre gondoskodott minden kellékről, így nemcsak maszkokat tudott varrni, hanem teljes ágynemű-garnitúrát is, szabályos gomblyukakkal és cérnagombokkal.

Pxfuel-1-600x413.jpg Forrás: Pxfuel

 

Egy másik barátnőm újra köt. Egyelőre próbálja visszaidézni a rég nem gyakorolt tudományát, azután majd eldől, mi készülhet az otthon talált fonalakból – vagyis a kellemes a háztartásunkban is hasznos lehet.

Mások új hobbit találnak. A legrégibb barátnőmet a bezártság vitte rá az addig riadtan elutasított internet használatára. Csak pár nap kellett hozzá, hogy boldogan lubickoljon a határtalan kulturális kínálatban. Ma már élvezettel próbálgatja az alkalmazásokat, időnként a telefonjával is mer fotózni.

Peakpx-600x400.jpg Forrás:Peakpx

 

Ügyes kezek és jó ízlés kell a kreatív alkotások létrehozásához, a fantáziának csak a rendelkezésünkre álló eszközök, kellékek szabnak határt. Bámulatos hobbi a barkácsolás, kisebb bútordarabok ötletes felújítása. Jellemzően férfiak művelik, de nők is vállalkoznak rá.

Az online játékok egyszerre több ember szabadidejét képesek kitölteni, miközben közösséget is építenek. Jól működnek a virtuális családi társasjátékok a nagyszülők és az unokák között, újra élhetjük a Torpedó, a Gazdálkodj okosan, az Ország-Város és a többiek izgalmait.

Wikimedia-600x450.jpg Forrás: Wikimedia

 

Sakkozhatunk a számítógép vagy akár a többszáz kilométerrel távolabb, szintén karanténban csücsülő partnerünk ellen.

Természetesen elérhető számos kártyajáték is az interneten. Nagyon népszerű az online bridzsezés, a legnagyobb bridzs-honlap, a BBO világszerte tízezreket szögez a számítógép elé. Az időeltolódás sem akadály, éjjel-nappal bármikor lehet partnert találni az online játékhoz, ám a globális karantén úgy megdobta a résztvevők számát, hogy a BBO üzemeltetői kénytelenek voltak tájékoztató ábrán bemutatni a honlap leterheltségét időzónák szerint. Európának leginkább a délelőtt jut, mert mire nálunk délután lesz, az amerikaiaknál beköszönt a reggel, ők is leülnek a gép elé bridzsezni.

Pxfuel2-600x400.jpg Forrás: Pxfuel

 

Az ingyenes, kényelmes, végtelen változatosságú játéknak könnyen rabjaivá válhatunk. Meg is beszéltük, hogy naponta másfél óránál tovább nem játszunk, ebből lett nálunk az idő múlásával naponta kétszer másfél óra…

  Lujza

 

 

Szólj hozzá