2020. máj 12.

Csirkemáj pástétom fűszeresen

írta: Régiségek blog
Csirkemáj pástétom fűszeresen

Csirkemájpástétom fűszeresen

Egyszerű hamar elkészíthető és finom. Friss csirkemájból készítem, de nagyon jó pulyka- vagy kacsamájból is. Gyakran csinálok resztelt májat ebédre, és úgy vásárolok, hogy pástétomra is maradjon a májból.

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj

15 dkg vöröshagyma

1 ek (kb10 dkg) disznó zsír (ha lehet mangalica)

1 kiskanál füstölt pirospaprika

szerecsendió - csipetnyi

szegfűbors - csipetnyi

fehérbors - csipetnyi

cayenne bors - csipetnyi

1 mokkáskanál majoranna

só, ízlés szerint

3 evőkanál rozé bor vagy 1 evőkanál konyak, ez akár el is hagyható, de nagyon feldobja a pástétomot.

 

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre dinsztelem, megszórom a paprikával és beleteszem a jól előkészített, lecsepegtetett májat. Megszórom egy mokkáskanál majoránnával és addig dinsztelem, amíg a hagyma megpuhul és a máj elkészül (ne maradjon túl sok leve),  kb. 10-15 perc. Mikor leveszem a tűzről, akkor fűszerezem.

Botmixerrel pürésítem. Ha kihűlt, tálkába teszem és langyos zsírral fedem be, ha hosszabb ideig akarom tárolni. Ha nincs a tetején zsír, akkor tanácsos 3 nap alatt megenni. A paleó zsemlémmel finom vacsora.

 Jó étvágyat kívánok!

   Zita

 

Szólj hozzá