2021. dec 09.

Rám nevetett a telihold

írta: Régiségek blog
Rám nevetett a telihold

A Hold ártalmas és kedvező hatásai

sea-4189164_960_720_1.jpg

Nemrégiben egy éjszaka több mint egy órán át bámultam, miként nevet rám a Hold. Egy barátnőm aznap meg is jegyezte, hogy a holdtölte miatt nem fogok jól aludni.

Úgy gondoltam utánanézek, hogy valóban van-e hatása az emberi szervezetre a holdtöltének. Meglepődve olvastam, hogy bizony van ártalmas és kedvező hatása is.

succulents-2347550_960_720.jpg

A népi hiedelem szerint a káros hatás elkerülése végett a következő a teendő: holdtöltekor éjszakára egy tál vizet kell az ablakpárkányra helyezni, ami semlegesíti a káros hatásokat, majd másnap ezzel a vízzel meg lehet locsolni a szobanövényeket. Ajánlott kipróbálni!

Valójában a holdtölte az az időpont, amikor a Nap sugarai az egész holdtányért megfényesítik. A népi megfigyelés szerint ilyenkor nevet a Hold. A káros hatásokra nézve megtudtam, hogy a telihold idején a sebek jobban véreznek, ingerlékenyebbek vagyunk. Ilyenkor szaporodnak meg az erőszakos, vagy szenvedélyektől túlfűtött események is. Gyakoribbak a bűncselekmények, közlekedési balesetek. A gyógyszerek lassabban fejtik ki hatásukat, érzelmileg instabilabbakká válunk, így nem csak a lélek, de a test is sérülhet. Álmatlanság gyötörhet, nyugtalanabbul alszunk. Ezt már tapasztaltam magam is.

full-moon-4593195_960_720.jpg

Ám vannak kedvező, sőt kitüntetett hatásai is a holdtöltének. Az e napon gyűjtött gyógynövények hatása erősebb. Pénzhozó varázslatokra - állítólag - a holdtöltét megelőző éjszaka a legalkalmasabb. Ebben a fázisban önmegvalósításunk, valamint testi, lelki, és szellemi képességeink csúcsát érhetjük el. Akit érdekel, megadatott a lehetőség, hogy megfigyelje magán a holdtölte káros, vagy kedvező hatásait és elhiggye, vagy kételkedjen a fenn leírtakban.

romantic-5272709_960_720.jpg

Holdtölte ide, vagy oda, annyi bizonyos, hogy a teliholdra vetett tekintetünkkel elábrándozhatunk múltunk, vagy jelenünk eseményei fölött, és közben a csillagok ragyogását nézve netán egy hulló csillag esését is megláthatjuk.

A Föld  egyetlen saját bolygójának nevetését nézve úgy éreztem, hogy vidámságot áraszt maga körül, amitől magam is szebbnek láttam a világmindenséget, melyhez tartozom.

 

Képek forrása: Pixabay

 Zsazsa

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

 

 

Szólj hozzá

telihold holdtölte Hold Zsazsa népi hiedelem