2012. feb 11.

APRÓ, TÉLI ÖRÖMÖK

írta: S. Cecilia
APRÓ, TÉLI ÖRÖMÖK

 

 
 
Amióta mindent hó borít, nagyon megnövekedett madáretetőnk forgalma.  Olyan madarak is idetalálnak, amelyeket eddig sose láttunk errefelé. A pici vörösbegyet, a nagyobb, színes tollú szajkót sikerült lencsevégre kapni, ideteszem a képeket, hogy ti is gyönyörködhessetek bennük. 
 
 
szajkó
vörösbegy
 
 
 
 
 
 
 
 
Az éhségtől hajtva egy beazonosítatlan ragadozó is betévedt a kertünkbe, és elkapott egy galambot, azóta nem is mernek a galambok az etetőnkre jönni.  Megérkeztek viszont a fenyőrigók, és óriási rajokban lepték el  az utca ostorfáit,  hogy lecsipegessék a csupasz ágakon még meglévő apró bogyókat.
 
 
 A kinti hideg dacára a lakásban szépen virágoznak az orchideák. Nagyon jól érzik magukat a konyha  napsütötte sarkában és  néhány hónapos szünet után mindig újra virágba borulnak. (Az elszáradt virágszárat tőből mindig levágom, és hetente csak egyszer locsolom őket).
  
Egy egyéves, mini ciklámenem is megörvendeztetett két pici virágbimbóval, miután egész nyáron és ősszel sorvadozott. 
Kedves barátnőmtől a tavalyi évben többször kaptám apró rózsákból kötött csokrot. A szép virágokat amikor elkezdtek hervadozni a teraszon megszárítottam, majd egy különlegesen szép, ugyancsak baráti ajándék-vázába raktam. Ilyenkor télen üde színfoltjai a lakásnak.
 
 
 
Ilyen  mindennapi kis örömeink vannak télidőben.
 
Cecilia

Mentés

Szólj hozzá