2012. dec 18.

NE AKARJUNK GATYÁS GALAMBNAK LÁTSZANI!

írta: Régiségek blog
NE AKARJUNK GATYÁS GALAMBNAK LÁTSZANI!

 

Öltözködési tanácsok Régiségeknek

Tovább folytatva az előző írásomban elkezdetteket, lássuk hát a külsőnk szemlézését - nyaktól lefelé! Miután szépen ápolt nyakunkról a pillantás tovább siklik lefelé, bizony-bizony ez a pillantás rögtön lecövekel mellmagasságban. Óh, ezek a mellek, keblek, emlők, cicik! (Mindenki válassza ki a neki legmegfelelőbb elnevezést!) Nőiességünk e szépséges látható bizonyítékai a kor előrehaladtával bizony sok mindenből veszítenek: alakjukból, rugalmasságukból, tartásukból, simaságukból, stb. Akinek sok a pénze, kellően elszánt és nem fél a szikétől, az tehet róla, hogy ez a páros testrész megmaradjon eredeti szépségében - akinek minderre nem telik, annak marad a melltartó. Áldassék a neve annak, aki kitalálta ezt a remek eszközt! Egyre jobbak, praktikusabbak, "céltudatosak" a szebbnél szebb melltartók, éljünk bátran a használatukkal! Sajnos lehet látni az idősebb korosztályból is olyan hölgyeket, akik nem viselnek melltartót, pedig láthatóan nagyon rá lennének szorulva. Annyira, de annyira szükséges mindannyiunknak! Akinek kicsi a melle, annak nagyobbít, akinek nagy, annak tart és emel, akinek pedig sajnálatos módon műtét következtében hiányos, annak pótol és önbizalmat ad. De kedves lányok! (ugye megengeditek, hogy így szólítsalak benneteket?) Bármilyen szép is még (vagy csak azt hiszitek) a dekoltázsotok, a mélyen dekoltált, kihívó felsők már nem a mi korosztályunknak valók, ezeket hagyjuk meg a fiataloknak!

Szorosan összefügg ezzel az ujjatlan ruhák, blúzok világa. Az ég szerelmére, ne sajnáljunk magunktól egy rövid ruhaujjat! Löttyedt felső karunk nem kirakatba való látvány, és a spagettipántos felsők sem bizonyítják jó ízlésünket. Kicsit többet takarva jobban mutatunk! Deréktól lefelé kicsivel könnyebb a dolgunk: vagy keskeny a csípőnk, vagy széles. Néha persze előfordul tökéletesen ívelt csípő is ... állítólag. -)))) De a nők általában elégedetlenek ezekkel a testrészekkel, próbálják korrigálni az elfuserált vonalakat. Jobbnál jobb csípőszorítós bugyik kaphatók, amelyek a dudorodó pocakot is lenyomják-símítják, csinosabbak leszünk. Akinek a felsőteste nem túl erős, csípője szélesebb, az sima, egyenes vonalú szoknyában és színesebb, mintás felsőben néz ki a legjobban. A mellben erősebb, csípőben keskenyebb nők az egyszerűbb, sötétebb tónusú felsőket szeressék, lehetőleg "V" kivágással (az nyújtja a nyakvonalat), a szoknyájuk viszont lehet -és legyen is- rafináltabb szabású, színesebb, bővebb, hogy a tekintetet odavonzza. A jó ízlésű idősebb hölgyek kínosan ügyelnek a színek harmóniájára, és nagyon jól teszik! A színekkel szinte varázsolhatunk, a bőrünk és hajunk színe ad segítséget a színválasztáshoz.

Kerüljük a sötét színeket (hej, ráérünk arra még...), a túlzottan tarkákat, a nagyon fényes vagy túl átlátszó kelméket - kivéve az alkalmi ruhákat, ott lehet bátrabban kombinálni a szép anyagokat. Egyik vesszőparipám az idősödő hölgyek nadrágviselete. Szinte minden alkatra van megfelelő nadrág, divat is, praktikus is, de válogassunk! Válogassunk és mérlegeljünk! Mérlegeljünk és méricskéljünk! A súlyunkat és a nadrág hosszát... Évek óta hordják az egészen idős hölgyek is az általam "félnadrágnak" nevezett ruhadarabot, szinte gátlás nélkül. Ezek a nadrágok a legrosszabb helyen "vágják ketté" a lábszárat, a vaskos, visszeres lábakra a hosszú nadrágszár előnyösebb. Nyári vászonnadrágok esetében az a 10-15 centivel hosszabb nadrágszár nem melegít jelentősen, viszont a látvány sokkal, de sokkal szebb. Lányok-asszonyok, kerüljük a totyakos félnadrágokat, legyünk csinosak idősebb korban is, ne akarjunk "gatyás galambnak" látszani!

A cipők terén a legfontosabb a kényelem, a hordhatóság. Fájós, bütyökkel súlyosbított öreg lábaink megérdemlik a kényelmes cipőt, papucsot. Nekem nagyon jól beváltak az ARA cipőboltokban kapható igazán szép, kényelmes cipők. A "H" bőségű ARA cipők a szélesebb lábaknak is kedveznek és mégsem ún. ortopédcipők, divatosak és jól hordhatók. Ugye azt teljesen felesleges írnom, hogy a tarka-barka, színes, mintás harisnyák a fiataloknak valók? Maradjunk a szolid, testszínű harisnyáknál, alkalmi ruhákhoz az enyhén füstszínű, fényesebb harisnya is helyénvaló, elegáns. Kedves Lányok, következő írásomban a kiegészítőkkel foglalkozom majd (ékszerek, bizsuk, táskák, általános dolgok).

Az írás szerzője: Brigitta

Szólj hozzá

időskor Brigitta öltzködés