2013. feb 12.

Mexikói guacamole

írta: Adam G. Steve
 Mexikói guacamole

Tercsis-Blog-0221-300x240.jpg guacamole tortilla csipsszel


A múlt héten Super Bowl partyn voltunk. A Super Bowl-t az amerikai futballszezon végén játszzák, hogy eldöntsék, melyik a legjobb csapat az USA-ban. Idén a Baltimore Ravens nyert. Ilyenkor azok az emberek, akik szeretik a futballt összejönnek, és együtt nézik meg a meccset. Mi a barátainkhoz voltunk meghívva. Az a szokás, hogy a partyra mindenki visz valamit. Erre az alkalomra készítettem egy tál színes tésztasalátát, és egy tál mexikói guacamole-t. A háziasszony pulykát sütött, amely szeletekre vágva, hidegen volt feltálalva a salátákkal és köretekkel egy büféasztalon. Itt találjátok a mexikói guacamole receptjét, a tésztasaláta receptjét legközelebbi posztomban fogom leírni.

.
Mexikói guacamole (ejtsd: guákámol)

Tercsis-Blog-0161-150x150.jpg avokádó héjában felvágva


Hozzávalók 8-10 adaghoz

2 érett avokádó hosszában felvágva, mag nélkül
1 nagy, érett paradicsom kis kockákra vágva
¼ nagy lila hagyma, kis kockákra vágva
1 citrom leve
1 evőkanál csilipor
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
1 kávéskanál só
fél kávéskanál őrölt feketebors
3 evőkanál apróra vágott zöld petrezselyem

Elkészítés

Minden zöldséget egészen kicsi: fél-1 cm-es darabokra aprítsunk fel. Távolítsuk el az avokádó magját, és hosszában vágjuk ketté, majd még a héjában éles késsel vágjuk kockákra. Kanalazzuk ki az avokádó kockákat egy kanállal és tegyük egy közepes nagyságú tálba. Adjuk hozzá az összes hozzávalót, és nagyon jól keverjük el. Kóstoljuk meg és a fűszerekből adjunk még hozzá, ha kell.

A guacamole-ban a zöldségek a pépessé váló avokádótól jól összeállnak, így a kész massza chipsszel (legjobb a kukoricalisztből készült tortilla csipsz), felvágott zöldségekkel (sárgarépa, paprika, paradicsom ) jól mártogatható, vagy kenyérre kenhető. Frissen fogyasztva a legjobb, de még 2-3 nap múlva is jó.

Tercsis-Blog-021-300x225.jpg saját felvételek


Hédi Neu, Chicago

Szólj hozzá

recept lisztmentes Hédi