2013. feb 17.

Színes tészta saláta - lisztérzékenyeknek is

írta: Adam G. Steve
Színes  tészta saláta - lisztérzékenyeknek is

6 személyre
Hozzávalók:

25 dkg színes (fehér, zöld , piros) száraztészta (lisztérzékenyeknek gluténmentes tészta)
1 nagy fej brokkoli (csak a viragos része)
30 dkg nyers gomba felszeletelve
3 db különbözö színű húsos paprika feldarabolva
30 dkg cocktail paradicsom félbe vágva
10 dkg reszelt, kemény, sós sajt, pl. parmezán
Megjegyzés: használhatunk bármilyen színes, szezonális zöldséget

Dresszing:

1 csomó (5-6 darab) zöldhagyma, apróra szeletelve
8 evőkanál vörös borecet
5 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál felaprított zöld petrezselyem
3 gerezd fokhagyma, összenyomva
2 kávéskanál szárított bazsalikom
1 kávéskanál szárított kapor
fél kávéskanál szárított oregánó
1 kávéskanál só
fél kávéskanál őrölt bors
fél kávéskanál cukor
1 és fél kávéskanál dijoni mustár

Elkészítés:

A broccoli virágokat addig főzzük, amíg ropogósan puha nem lesz. Vágjuk fel a salátába való összes zöldséget körülbelül egyforma nagyságúra. Tegyük az egészet egy nagy keverőtálba és keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a dresszinghez valókat. Közben főzzük meg a tésztát al dente, azaz nem nagyon puhára. Szűrjük le és merítsük bele jéghideg vízbe. Szűrjük le újra és adjuk hozzá a felaprított zöldségekhez, majd jól keverjük el a hozzáadott dresszinggel is. Szórjuk rá a reszelt sajtot. Tálalásig tartsuk hűtőben. Fogyasztható önálló fogásként, vagy köretként húshoz, halhoz, mutatós étel pick-nick partyra.

Hedi Neu, Chicago

Szólj hozzá

főzés recept lisztmentes Hédi