Sütőben sült, zöldfűszeres krumpli
Hozzávalók: 1 kg új krumpli, vagy ó krumpli fél dl olivaolaj 3 gerezd fokhagyma, összetörve 2 evőkanálnyi friss, apróra vágott fűszernövény, lehet: petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, zsálya vegyesen, ízlés szerint 1 kávéskanálnyi só 1 kávéskanálnyi frissen őrölt bors.
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Mossuk meg és vágjuk fel a krumplit. Keverjük össze az olajat, a zöld fűszereket, a sót és a borsot egy nagy tálban. Tegyük bele a krumplit és jól forgassuk össze, hogy a keverék jól bevonja. Tegyük a krumplit a tepsibe és süssük kb. fél óráig, illetve, amíg belül puha, kívül szép aranybarna nem lesz. Sütés közben egyszer forgassuk meg a krumplidarabokat. Ez a kedvenc burgonyareceptem, gyorsan elkészül és mindenki szereti. Nagyon jó köret szárnyas-, disznó-, és marhahúsokhoz, vagy halételekhez is. Az itt látható fényképen pácolt csirkemell mellé készítettem, ennek a receptjét legközelebb fogom közzétenni.
Hedi Neu, Chicago
Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Csatlakozáshoz