2013. már 20.

Narancs dzsúzban pácolt csirkemell

írta: Régiségek blog
Narancs dzsúzban pácolt  csirkemell

Manapság egyre jobban figyelünk a zsírszegény táplálkozásra. Én is igyekszem olyan recepteket találni, amelyek alacsony zsír- és kalóriatartalmúak, de azért ízletesek. Ez a recept ilyen, sőt még gyorsan el is készíthető.

Hozzávalók:

Csirkemell filé 4 személyre

Pác:

2 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál narancs dzsúz
3 evőkanál balzsamecet
2 kávéskanál összezúzott fokhagyma
egy csipet chili pehely
fél kávéskanál só
fél kávéskanál frissen őrölt bors

Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban, tegyük bele a megtisztított csirkéhúst (disznóhúst is lehet), majd tegyük a hűtőbe 1-4 órára, hogy a hús a megpácolódjon. Grillsütőben (kül-, vagy beltériben), vagy tűzhely felső lángjánál 230 fokon süssük, amíg a hús aranybarna nem lesz. Sütés közben egyszer fordítsuk meg. Ha elkészült, zárjuk el a sütőt, de hagyjuk benne a húst fólia alatt pihenni 10 percig
Szeleteljük fel és tálaljuk. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

Hedi Neu, Chicago

Szólj hozzá

recept Hédi