2013. ápr 22.

Bódi Margó ízvilága

írta: Adam G. Steve
Bódi Margó ízvilága

www.origo_.hu_-300x200.jpg Bódi Margó töltött káposztája
forrás: origo.hu


Előrebocsátom, ez nem Tv műsor kritika lesz, hanem válasz egy magamnak feltett kérdésre: Miért szeretem Bódi Margót?

A kérdés kényes, mert ha valaki nem tudná, leírom. Bódi Margó egy tűzrőlpattant cigányasszony, azon kívül még a médiának is gyakori szereplője, mint énekes, utazó és más földi dolgok gyakorlója…., alkalmanként reklámok hordozója. De most csak a magam nevében, és igen szubjektíven leírom, én mit tapasztaltam, mit is értettem meg Bódi Margóból.

Az első szívet melengető találkozásunk akkor volt, mikor az egyik becsapós TV műsorban hirtelen segítenie kellett valamiben –régen láttam – s ő igazi, szinte gyermeki kétségbeeséssel próbált gyorsan cselekedni. A gyakorlott média mosoly mögött felsejlett az egykori jó kislány igyekezete.

Második találkozásunk a címben jelzett főzőműsorban következett. Itt megjelent segítőtársa a főzésben, sógornője, Ági is, és a köztük lévő beszélgetés, játék, humor megint visszavitt az ő múltjukba. A celeb mögül ismét előbújt a huncut mosolyú kis cigánylány, aki pajtásával most örömből főzöget. Nem is akármit. Nem is akárhogyan. Dús, húsos, gyönyörű ételeket. Bizony ezek kalóriabombák, de néha talán megengedhetjük magunknak ezt is. S közben a roma konyha fortélyait is megtanulhatjuk. Még a pompás környezet mellbevágó luxusa sem rontja el a jó érzésemet.

gasztronomia.tlap_.hu_-300x159.jpg Bódi Margó zserbószelete
forrás: gasztronómia.tlap.hu


De az utolsó találkozás, mikor Margó és Ági kivonultak a lakásból egy szabadtéri kemence szomszédságába, hogy kenyeret dagasszanak, süssenek, bográcsban főzzenek, s még a hetyke Bódi Gusztit is munkára fogták betetőzte nálam az előzőket. És ki kell mondanom, szeretem ezt az urával csúfolódó, asszonyos fortélyait csillogtató Bódi Margót. S szeretem, amikor az irdatlan mennyiségű főztjüket a roma nagycsalád apraja nagyja percek alatt eltünteti.

Mikor a műsor végén Margó ölébe veszi sógornője kicsi, duci lánykáját és elsorolja neki megnyugtató türelemmel, hogyan is kell ezt-azt megfőzni, akkor megjelenik előttünk a nagymama is, aki mesélve adja át tudását az aprónépnek. És én, mint főzésben is érdekelt és nagymamaságban is érdekelt, mindenkinek javaslom, aki még nem látta, nézze meg  Bódi Margó főzőműsorát.

Utóirat: Lehet, hogy én a média áldozta vagyok? Vállalom.

 Lea

 

 

 

Szólj hozzá

főzés recept Lea