2013. máj 05.

Sosem késő nyelvet tanulni – most még támogatják is!

írta: Adam G. Steve
Sosem késő nyelvet tanulni – most még támogatják is!

 

nyelvtanulás-300x200.jpg forrás: sixtyandme.com


Amikor Walesben voltunk látogatóban a gyerekeknél, rettentően zavart, hogy nem tudok angolul. A fiatalok segítettek, jöttek velünk, de nem mindig értek rá. Elgondoltam, mi történne, ha valami baj lenne, még egy pohár vizet sem tudok kérni, nem tudom elmondani, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk. Megjegyzem, hogy a német tudásommal semmire se mentem.

Decemberben, középkorú házaspár barátaim felhívtak, hogy nagyszerű alkalom van jutányos áron angol nyelvet tanulni EU-s támogatással, lehet interneten jelentkezni. Gondolkodtam 1-2 napot, legfőképpen a korom miatt - ingyen utazom már -, és   elhatároztam, hogy belevágok. Nem szóltam a gyerekeimnek, hadd legyen meglepetés.

Biztos sokan ismeritek a www.tudasodajovod.hu oldalt, itt lehet regisztrálni, javaslom nézzétek meg. Korhatár nincs, 90.000 Ft értékben jelentkezhetsz 60 órás, intenzív nyelvtanfolyamra, nem csak angolra. Neked csak a kb. 3.000Ft regisztrációs díjat kell kifizetni, amikor már a szerződést írod alá a nyelviskolában. Nagyon kedvezőnek tartom ezt a lehetőséget. Szigorúak a feltételek: nem késhetsz az óráról, nem hiányozhatsz, és legalább 60%-t kell elérned a tesztvizsgán. Ha nem tartod be a feltételeket, ki kell fizetni a részvételi díjat.

Egy nagyon jó csoportba csöppentem, 11-en vagyunk, egyáltalán nem érzem magam hátrányban a korom miatt, a tanfolyam résztvevői  20-30 év között vannak. Fiatal, lendületes tanárnőnk van, sokat "játszunk", így gyakoroljuk a nyelvet. Egy percig sem bántam meg, hogy jelentkeztem. Amikor a gyerekeim  megtudták, mibe vágtam bele, nagyon megörültek és megdicsértek. Gyakorlásképpen Skype-on tartok velük angol órákat, sokat segítenek.

Mindenkit bátorítok, korombelieket is, hogy jelentkezzenek,  valóban soha nem késő elkezdeni tanulni!

Sári

 

Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése

A támogatásról

http://www.tudasodajovod.hu/web/guest/a-tamogatasrol

Az idegen nyelvi és/vagy informatikai képzésen az Európai Uniótól nyert támogatással lehet részt venni. A regisztrációt követően az informatikai rendszer a nyilatkozatok alapján megállapítja a jogosultságot és kiszámítja az önrész és a támogatás mértékét.

A képzésben részt vevő személyek esetében a támogatás mértéke a képzési díj 95-98% a lakóhelytől  függően.  Az a személy, aki megfelel a részvételi feltételeknek, a teljes regisztrációt követően a projekt időtartama alatt maximálisan bruttó 90.000 Ft (azaz kilencvenezer forint) képzési támogatás felhasználására válik jogosulttá. Természetesen ezt a lehetőséget akkor lehet teljes mértékben kihasználni, ha van még elegendő pénz a projekt költségvetésében.

 

Szólj hozzá

utazás tanulás Sári