2013. máj 11.

Ropogós, banános muffin

írta: Régiségek blog
Ropogós, banános muffin

 

muffin5

Ina Garten receptjéből adaptálva

Hozzávalók 12 nagy muffinhoz:

 

24 nagykanál (3.7 dl) liszt

16 nagykanál (2.5 dl) cukor

1 kávéskanál sütőpor

fél  kávéskanál szódabikarbóna

¼ teáskanál só

11 dkg megolvasztott és lehűtött vaj

1.2 dl tej

1 extra nagy tojás

1 kávéskanál vanília kivonat

1 db (kb. 1.2 dl)  összetört, érett banán

¾ db (kb. 1.2 dl)  1-1.5 cm-es kockákra vágott banán

8 evőkanálnyi (1.2 dl) kicsire aprított dió

8 evőkanálnyi (1.2 dl) müzli (zabpehely, kukoricapehely, stb.), vagy csoki dara

8 evőkanálnyi (1.2 dl) édesített kókuszreszelék

Díszítéshez: szárított banáncsipsz,  kókuszreszelék, vagy müzli - tetszőlegesen

 

muffin 3

Elkészítés:

 Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

12 nagy muffin formába tegyünk muffin papírkosárkákat. Egy nagy tálba szitáljuk  bele a cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá a megolvasztott, lehűtött vajat és mixerrel keverjük össze. Külön tálban keverjük össze  a tojást, a tejet, a vaníliát és az összetört banánt és adjuk hozzá a lisztes-vajas keverékhez. Jól keverjük össze, de ne keverjük túlságosan simára.  (Én eddig a pontig csináltam meg az előző este, és betettem a masszát a hűtőbe).

A felkockázott banánt, diót, müzlit és kókuszdiót keverjük bele a masszába. majd kanállal adagoljuk bele a masszát a formákba, egészen a tetejükig. Mindegyik tetejét tetszés szerint  szórjuk meg szárított  banán csipsszel, müzlivel, vagy kókuszreszelékkel. Süssük kb. 30-35 percig, illetve addig, amíg a teteje megbarnul és a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta. Kihűlve szervírozzuk.

 miffin12

Hedi Neu, Chicago

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

édesség recept sütés Hédi