2013. jún 02.

Nyári, színes tonhalsaláta

írta: Adam G. Steve
Nyári, színes tonhalsaláta

 

tonnnnnn

Mindennapos gond, hogy milyen gyors ételt készítsek, ami finom, és alacsony zsírtartalmú, mert igyekszünk odafigyelni a kilókra. Ennek tudatában hetente legalább kétszer eszünk halat valamilyen formában. Az alábbi egy színes, szemnek tetsző, „bűntudatmentes” egytálétel.  Mindig igyekszem színessé tenni az ételeket, hiszen először a szemünkkel eszünk, miközben az ízkombinációkat  élvezzük.

tuna2

Hozzávalók 4 személyre:

I konzervdoboz  tonhal saját levében (azaz nem olajban), lecsepegtetve

8 evőkanálnyi megpörkölt, nagy darabokra vágott dió

8 evőkanálnyi alacsony zsírtartalmú majonéz, vagy tejföl

egy maréknyi  zöldsaláta levél

1 piros/sárga húsos paprika falatnyi darabokra vágva

3 zöldhagyma zöld része, összevágva

1 szárzeller darabokra vágva, vagy kevés gumós zeller vékony  csíkokra vágva

1 fanyar ízű alma, falatnyi darabokra aprítva (én félbevágott szőlőszemeket használtam)

só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

Néha pár szem főtt krumplit, vagy szeletelt főtt tojást is teszek bele.

tuna1

 Elkészítés:

Egy nagy tálra van szükségünk. Csepegtessük le a tonhalat és vágjuk falatnyi darabokra. Mossuk meg és aprítsuk fel a zellert, almát, (vagy más gyümölcsöt, ízlés és szezon szerint).  Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a zöldhagymát és a paprikát. Tegyük a tálba. Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót és miután kihűlt, aprítsuk nagy darabokra. Tegyük a tálba. A végén adjuk hozzá a majonézt, vagy a tejfölt, ízesítsük sóval, borssal. Jól keverjük össze és hűtőben tároljuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor helyezzük egy nagy tálra a saláta leveleket, és a tonhal salátát rakjuk a közepére.

Hedi Neu, Chicago

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

főzés recept egészséges táplálkozás Hédi