Borzas cukkini rudak
Nagyon kedveljük a cukkinit, s miután tegnap olcsón sikerült vásárolni a piacon, kezdtem recepteket keresni, hogy a panírozott, olajban kisütött változaton kívül hogyan lehet még elkészíteni. Az alábbi recept jónak tűnt, ma meg is csináltam – nagy siker volt, így melegen ajánlom kipróbálásra. Ízes, ropogós, sütőben sül, és még olaj sem kell a hozzá.
Hozzávalók
2 közepes cukkini
8 evőkanál sima liszt
16 evőkanál durvára darált morzsa
1 nagy tojás
4 evőkanál reszelt parmezán, vagy trappista sajt
1 evőkanál grill zöldség fűszerkeverék
1 csipet só
Elkészítés
A cukkinit hámozzuk meg, a két végét vágjuk le, majd szeleteljük kb. egy centi vastag, 10-15 cm hosszú csíkokra. A lisztbe keverjük bele a sót, a morzsába keverjük bele a reszelt sajtot (a parmezán helyett én trappistát használtam) és a fűszerkeveréket , a tojást keverjük simára egy kis vízzel. Melegítsünk elő a sütőt 250 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőfóliával és tegyünk rá egy grillrácsot. A cukkini csíkokat egyenként forgassuk meg először a lisztbe, utána a tojásba, majd a sajtos morzsába. Fektessük a bepanírozott cukkíniket a rácsra és tegyük az előmelegített sütőbe. A rács arra jó, hogy a forró levegő a rács alatt is tud keringeni, így nem fognak a csíkok megpuhulni. Arra is ügyeljünk, hogy maradjon hely az egyes cukkini csíkok között sütés közben. A cukkini szeletek vastagságától függően 15-25 perc alatt szép barnára sülnek. Mi rizzsel ettük, de partira szószba mártogatva is jó lehet. Csak frissen sülve jó.
Papa Stefano
Szerzői jogvédelem
Tilos a Régiségeknek blogban megjelent írásokat, recepteket, fotókat és videókat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében máshol közzétenni és sajátként feltüntetni. Az írások, fotók és videók a bloggerek szellemi tulajdonát képezik, miként a képek is, amennyiben más forrás nincs feltüntetve. Írásaink csak linkként használhatók fel, mely az eredeti forráshoz vezet !!!!