2013. júl 26.

Borzas cukkini rudak

írta: Papá Stefano
Borzas cukkini rudak

cukkini_k____sz1.jpgNagyon kedveljük a cukkinit, s miután tegnap olcsón sikerült vásárolni a piacon, kezdtem recepteket keresni, hogy a panírozott,  olajban kisütött változaton kívül hogyan lehet még elkészíteni. Az alábbi recept jónak tűnt, ma meg is csináltam – nagy siker volt, így melegen ajánlom  kipróbálásra. Ízes, ropogós, sütőben sül, és még olaj sem kell a hozzá.

 Hozzávalók

2 közepes cukkini

8 evőkanál sima liszt

16 evőkanál durvára darált morzsa

1 nagy tojás

4 evőkanál reszelt parmezán, vagy trappista sajt

1 evőkanál grill zöldség fűszerkeverék

1 csipet só

 cukkini3

Elkészítés

A cukkinit hámozzuk meg, a két végét vágjuk le, majd  szeleteljük kb. egy centi vastag, 10-15 cm hosszú csíkokra. A lisztbe keverjük bele a sót, a morzsába keverjük bele a reszelt sajtot (a parmezán helyett én trappistát használtam) és a  fűszerkeveréket , a tojást keverjük simára egy kis vízzel. Melegítsünk elő a sütőt 250 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőfóliával és tegyünk rá egy grillrácsot. A cukkini csíkokat egyenként forgassuk meg először a lisztbe, utána a tojásba, majd a sajtos morzsába. Fektessük a bepanírozott  cukkíniket a rácsra és tegyük az előmelegített sütőbe. A rács arra jó, hogy a forró levegő a rács alatt is tud keringeni, így nem fognak a csíkok megpuhulni. Arra is ügyeljünk, hogy maradjon hely az egyes cukkini csíkok között sütés közben. A cukkini szeletek vastagságától függően 15-25 perc alatt szép barnára sülnek. Mi rizzsel ettük, de  partira  szószba mártogatva is jó lehet. Csak frissen sülve jó.

 Papa Stefano

 

Szerzői jogvédelem

Tilos a Régiségeknek blogban megjelent írásokat, recepteket, fotókat és videókat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében máshol közzétenni és sajátként feltüntetni. Az írások, fotók és videók a bloggerek szellemi tulajdonát képezik, miként a képek is, amennyiben más forrás nincs feltüntetve. Írásaink csak linkként használhatók fel, mely az eredeti forráshoz vezet !!!!

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

főzés recept egészséges táplálkozás Papá Stefano konyhája