2013. aug 25.

Csirkesaláta maradékból, fokhagymás öntettel

írta: Adam G. Steve
Csirkesaláta maradékból, fokhagymás öntettel

 csirkesali4

Mit kezdjünk az előző napról megmaradt főtt, vagy sült, vagy grillezett csirkehússal, hiszen túl száraz lenne felmelegítve feltálalni? Én is gyakran szembetalálom magamat ezzel a dilemmával, amire az egyik megoldásom az, hogy színes, húsos-zöldséges salátaként használom fel a  maradékot. Remek, könnyű  étel különösen ha túl sokat ettünk az előző napokban!

 csirkesali1

Elkészítés:

Személyenként számítsunk egy fél csirkemellre, vagy 1 csirkecombra  (kb. 15 dkg), melyet  vágjunk   fel  kis kockákra.  A szezonnak megfelelő friss zöldségféléket is aprítsuk hasonló méretű kockákra. Én paprikát, zöldhagymát, répát és zellerszárat használtam, de  bármilyen ízlésünknek megfelelő szín- és íz kombinációjú zöldséget használhatunk. A zöldségeket és a húst jól keverjük össze a krémes fokhagyma dresszinggel. Zöldsaláta levelekre téve szervírozzuk.

 csirkesali3

Krémes fokhagymás dresszing

2  nagykanálnyi majonéz

2 kávéskanálnyi dizsoni mustár

2 nagy gerezd fokhagyma összenyomva

fél kávéskanálnyi szardella paszta

2 citrom leve

2 kávéskanál só

fél kávéskanál frissen őrölt bors

3 dl oliva olaj

8  evőkanál frissen reszelt parmezán sajt (opcionális)

A hozzávalókat addig keverjük mixerrel, amíg sima, csomómentes állagú dresszinget kapunk. Más salátákhoz is kiváló öntet.

Hedi Neu, Chicago

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

 

Szólj hozzá

főzés recept egészséges táplálkozás egészséges életmód Hédi