Csirkesaláta maradékból, fokhagymás öntettel
Mit kezdjünk az előző napról megmaradt főtt, vagy sült, vagy grillezett csirkehússal, hiszen túl száraz lenne felmelegítve feltálalni? Én is gyakran szembetalálom magamat ezzel a dilemmával, amire az egyik megoldásom az, hogy színes, húsos-zöldséges salátaként használom fel a maradékot. Remek, könnyű étel különösen ha túl sokat ettünk az előző napokban!
Elkészítés:
Személyenként számítsunk egy fél csirkemellre, vagy 1 csirkecombra (kb. 15 dkg), melyet vágjunk fel kis kockákra. A szezonnak megfelelő friss zöldségféléket is aprítsuk hasonló méretű kockákra. Én paprikát, zöldhagymát, répát és zellerszárat használtam, de bármilyen ízlésünknek megfelelő szín- és íz kombinációjú zöldséget használhatunk. A zöldségeket és a húst jól keverjük össze a krémes fokhagyma dresszinggel. Zöldsaláta levelekre téve szervírozzuk.
Krémes fokhagymás dresszing
2 nagykanálnyi majonéz
2 kávéskanálnyi dizsoni mustár
2 nagy gerezd fokhagyma összenyomva
fél kávéskanálnyi szardella paszta
2 citrom leve
2 kávéskanál só
fél kávéskanál frissen őrölt bors
3 dl oliva olaj
8 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt (opcionális)
A hozzávalókat addig keverjük mixerrel, amíg sima, csomómentes állagú dresszinget kapunk. Más salátákhoz is kiváló öntet.
Hedi Neu, Chicago
Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:
https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192