2013. okt 06.

Birsalma krém - nagymama receptje

írta: S. Cecilia
Birsalma krém - nagymama receptje

 

nyersen

Érik a birsalma és sokan nem tudnak mit kezdeni a nyersen nem fogyasztható terméssel. A birsalmakrém, melynek receptjét Nagymamám kézzel írott szakácskönyvében találtam, finom, könnyű és egyszerűen elkészíthető desszert.

lábosban

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 db birsalma

2 db tojás fehérje

4 evőkanál porcukor

hármas

Elkészítés:

A birsalmákat megmossuk, négybe vágjuk és a csumáját, vagy az esetleges rossz részeket nagyon alaposan kivágjuk. Meghámozni nem szükséges. Még kisebb darabokra aprítjuk, annyi vízbe  tesszük, hogy ellepje  és  feltesszük főzni. Kb. 15-20 perc alatt megpuhul. Ezután leszűrjük, majd ha kihűlt botmixszerrel, vagy más alkalmas eszközzel pépesítjük, hozzákeverjük a cukrot. Aki édesen szereti, többet is tehet bele. A tojásfehérjéket felverjük és  finoman belekeverjük a birsalmába. Édes keksszel, ostyával  különösen finom csemege.

Hasznos tanácsok:

A pépesített/passzírozott birsalma jól bírja a lefagyasztást, és bármilyen meglepő, a tojásfehérje is. Ez utóbbit, ha megmarad valamilyen sütemény  készítésekor,  kis dobozban gyakran elteszem a mélyhűtőbe. Szobahőmérsékleten kiengedve ugyanolyan, mintha friss lenne.

készen1

Az érdekesség kedvéért betű szerint idemásolom Nagymamám hatvan évvel ezelőtt írt receptjének szövegét:

Birsalma crém

4 drb birsalmát puhára főzni, áttörni, 2 tojás f. habbá verni, 4 kanál czukorral összekeverni,  jégre tenni.

 Cecilia

 

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

főzés édesség recept krém egészséges táplálkozás birsalma birsalmakrém