Birsalma krém - nagymama receptje
Érik a birsalma és sokan nem tudnak mit kezdeni a nyersen nem fogyasztható terméssel. A birsalmakrém, melynek receptjét Nagymamám kézzel írott szakácskönyvében találtam, finom, könnyű és egyszerűen elkészíthető desszert.
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db birsalma
2 db tojás fehérje
4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A birsalmákat megmossuk, négybe vágjuk és a csumáját, vagy az esetleges rossz részeket nagyon alaposan kivágjuk. Meghámozni nem szükséges. Még kisebb darabokra aprítjuk, annyi vízbe tesszük, hogy ellepje és feltesszük főzni. Kb. 15-20 perc alatt megpuhul. Ezután leszűrjük, majd ha kihűlt botmixszerrel, vagy más alkalmas eszközzel pépesítjük, hozzákeverjük a cukrot. Aki édesen szereti, többet is tehet bele. A tojásfehérjéket felverjük és finoman belekeverjük a birsalmába. Édes keksszel, ostyával különösen finom csemege.
Hasznos tanácsok:
A pépesített/passzírozott birsalma jól bírja a lefagyasztást, és bármilyen meglepő, a tojásfehérje is. Ez utóbbit, ha megmarad valamilyen sütemény készítésekor, kis dobozban gyakran elteszem a mélyhűtőbe. Szobahőmérsékleten kiengedve ugyanolyan, mintha friss lenne.
Az érdekesség kedvéért betű szerint idemásolom Nagymamám hatvan évvel ezelőtt írt receptjének szövegét:
Birsalma crém
4 drb birsalmát puhára főzni, áttörni, 2 tojás f. habbá verni, 4 kanál czukorral összekeverni, jégre tenni.
Cecilia
Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:
https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192