SÜLT TÚRÓGOMBÓC
Liza kipróbált és bevált, kissé szokatlan receptjét örömmel adom közre.
Fából vaskarikának tűnik, hogy a túrogombócot sütőben megsüssük. Hihetetlen, de így is nagyon finom és kiadós édesség.
Hozzávalók a gombóchoz: 60 dkg túró 12 dkg kristálycukor 4 egész tojás 4 db zsemlye, kis kockákra vágva 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 púpos evőkanál) 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 1,5 dl tej
3 evőkanál zsemlyemorzsa
Hozzávalók az öntethez:
4 dl tejföl 4 lapos evőkanál kristálycukor 2 egész tojás 1 lapos evőkanál puha vaj 1 csomag vaníliás cukor ( vagy 1 púpos evőkanál) Hozzávalók a tetejére: 4 lapos evőkanál zsemlyemorzsa 1 púpos evőkanál vaj 1 púpos evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit alaposan összegyúrom kézzel.
Egy 30 x 22 cm-es tepsit alaposan kivajazok. 20 darab gombócot készítek a masszából és belehelyezem a tepsibe, amit leöntök a tejföl, tojás, cukor, vaníliás cukor és a puha vaj keverékével, azaz az öntettel.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 35 percig sütöm.
Közben egy kis lábosban a vajat, zsemlyemorzsát és cukrot kevergetve megpirítom. Ha kivettem a sütőből a tepsit, ezzel az édes és ropogós morzsával megszórom a gombócok tetejét.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk!
Sok sikert és jó étvágyat!
Liza
Annaróza 2016.01.24. 11:08:25