Túrós tarka-barka süti
Különleges, mutatós, finom sütemény, de munkaigényes. Gyorsabban elkészül, ha társaságban (barátnőkkel, unokákkal) fogunk hozzá.
Hozzávalók
A golyókhoz: • 12,5 dkg margarin/vaj
• 20 dkg finomliszt
• 3 ek kakaópor
• 10 dkg kristálycukor
• 2 egész tojás
• ½ csomag sütőpor
A túrós masszához: • 50 dkg tehéntúró
• 20 dkg kristálycukor
• 12,5 dkg margarin/vaj
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 5 tojás
Elkészítés
Először összeállítjuk és elkészítjük a golyókat. A margarint a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a 2 tojást és tovább keverjük. A lisztet alaposan elvegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a kakaóport is, majd apránként a margarinos masszához adjuk. Lisztes kézzel kis gömböket formálunk belőle és egy kb. 23x30-as kivajazott tepsibe hézagosan, elszórtan lerakjuk. (A képen láthatóhoz képest kisebb és több golyó látványosabb eredményt adna.)
A túrós massza elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A cukor másik felével és a vaníliás cukorral a tojássárgákat keverjük habosra, hozzáadjuk a puha margarint és további 1 percig keverjük. Beledolgozzuk az áttört, lecsepegtetett túrót és a vaníliás pudingport is. Ez után a felvert tojáshab felét hozzáadva tovább keverjük, végül fellazítjuk a tojáshab másik felével. Ezt a masszát öntjük a gömböcskék közé és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütő esetén 160-170 fokon) 30-35 percig, tűpróbáig sütjük.
Kockákra vagy tégla alakú szeletekre vágjuk, így helyezzük a tálra. Ha kisebb golyócskákkal készítjük a süteményt, egy-egy szeletbe 2 barna gömböcske is kerülhet, úgy néz ki, mintha „szeme” lenne, mintha „kukucskálna”.
Jó étvágyat kívánok: Fodor Anna
Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:
https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192
Cecilia 2014.11.15. 17:43:15
Helmeci Vica 2015.11.17. 12:10:11