Vegetáriánus májpástétom
Csodás, zsírszegény és gyorsan elkészíthető recept. Ajánlott azoknak, akik odafigyelnek az elfogyasztott kalóriákra, de azoknak is, aki vegetáriánusok, vagy speciális diétán vannak cukorbetegség, vagy lisztérzékenység miatt. Vendégeknek zöldségekkel és chipsszel tálaltam, de nagyon finom rozskenyérre, vagy sós kekszre kenve is. És ami a legfőbb, olyan az íze, mint az igazi májkrémnek.
Hozzávalók:
2.5 dl lencse fél liter vízben addig főzve, amíg el nem fövi a vizet
1 nagy hagyma felszeletelve és olajban aranyszínűre pirítva
2.5 dl pirított dió
2 kemény tojás lehűtve, meghámozva
Elkészítés:
Tegyük az egészet egy mixerbe, tegyünk hozzá sót, borsot ízlés szerint és olajat, ha szükségesnek látszik. Dolgozzuk össze krém állagúra.
Megjegyzés: Mivel ez egy amerikai recept, a súly mértékegységek deciliterben vannak megadva. A méréshez használjunk egy mérőpoharat.
Hedi Neu, Chicago
Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:
https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192