2015. feb 27.

Tavaszváró otthondíszítés - csináld magad!

írta: S. Cecilia
Tavaszváró  otthondíszítés - csináld magad!

tojás

A téli szürkeség után alig várjuk, hogy színt, üdeséget vihessünk az otthonunkba. A kedélyünknek is jót tesz, ha néhány szál virággal, üde színfolttal megújítjuk szűkebb környzetünket.

fi__k.jpg

Kis cserépben lévő ibolyát, nárciszt, cikláment beletehetünk egy régi, kopott fiókba, ha az szép színes. Ha van még egy hasonlóan kopott, régi festett konyhaszékünk, együtt remek színfoltot képezhetnek a teraszon, vagy a verandán.

kanna

A fák, bokrok első, zsenge zöld ágait  fehér kannába, kancsóba téve sokáig gyönyörködhetünk bennük.

 gerbera

Egyetlen szép színű  virággal is feldobhatjuk a szobát, ha formás pohárba tesszük, és a virág közepébe egy kis mécsest helyezünk. lik__r__s.jpg

 

A szép formájú üres üvegből csinos váza lesz, ha a nyakát körbetekerjük zsinórral és pár szál színes virágot teszünk bele. Kisebb asztalon, éjjeliszekrényen jól mutat. Ha reggel felébredünk, jó kedvünk lesz, ha rápillantunk.

p__tty__s_600x600.jpg

Lassan itt lesz az ideje, hogy a teraszra is virágot ültessünk. Ha a cserepeket befestjük élénk színűre - sőt még pöttyöket is festünk rá, nagyon kellemes lesz kitekinteni.

csizma

Az első napsütéssel és meleggel megjelennek a a kertekben a vadvirágok. Két színes csokorra valót tegyünk keskeny, magas üvegekbe. A már nem használt, színes gumicsizmákba állítva pompás tavaszi dekorációnk lesz a teraszon.

__gak_450x600.jpg

Gyerekeknek jó szórakozás kis ágakat szép színekre befesteni.  Fém, fa, vagy műanyag tartókba helyezve üde színfolt lesz belőle. Tehetjük  a gyerekszobába  is, hiszen nem kell vizet tenni a vázába.

gyertya

Ha nincs élő növényünk, vagy virágunk, de van egy szép vastag gyertyánk és gyertyatartónk, érdekes dekorációt készíthetünk, ha zöld színű száraz borsót szórunk a gyertya alá.

barka    

Érdekes koszorút készíthetünk, ha kis fűzfa barkás csokrokat  erősítünk fel egy koszorú alapra (baloldali kép).

Szépen el tudunk helyezni tulipánokat egy széles szájú tálban, ha műanyag ragasztószalaggal rácsozatot készítünk, és  szorosan egymás mellé rakva abba helyezzük el a virágokat.

               tulip__n.jpg

                    Hangulatos asztalközép lesz belőle.

 

Képek forrása: Pinterest

  Cecilia    

 

 

Szólj hozzá

kreatív lakberendezés kreativitás Cecilia