2015. ápr 20.

Citromos almafelfújt

írta: Régiségek blog
Citromos almafelfújt

Apple Pudding 0

Könnyű, finom desszert, kissé savanykás íze miatt  húsok mellé is jó köretnek. Előnye, hogy még a mérleget sem kell elővenni az elkészítéséhez. Lisztérzékeny változatban is elkészíthető.

Hozzávalók:

4 szétválasztott tojás 12 evőkanál cukor 4 evőkanál olaj 2 kávéskanál citromlé 1 kávéskanál reszelt citromhéj ¼ kávéskanál fahéj 6 db közepes nagyságú zöldalma reszelve, levétől kinyomkodva 12 evőkanál liszt, lisztérzékenyeknek krumplikeményítő 1/8 kávéskanál só 8 evőkanál darált mandula, vagy dió, szeletelt mandula, vagy diórarabok

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük ki a tojássárgájákat a cukorral, amíg sűrű és világossárga nem lesz. Keverjünk hozzá 3 evőkanál olajat, a citromlevet, a citromhéjat és a fahéjat. Ezután tegyük hozzá az almát és a lisztet (vagy keményítőt). Jól dolgozzuk össze. Verjük fel keményre a tojásfehérjét a sóval. Óvatosan keverjük bele az almamasszába. Egy kb. 20cm x 30cm-es jénai vagy pyrex tepsit olajozzunk ki a megmaradt olajjal, és szórjuk meg körben a darált mandula egy részével. Öntsük bele a masszánkat. A maradék darált mandulát szórjuk a tetejére. Süssük kb. 45 percig. Díszítésként  a felvágott szeletekre manduladarabokat raktam. Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen. Én gyakran köretnek adom húsok, vagy halak mellé.

Hedi Neu, Chicago

 

 

Szólj hozzá

édesség recept sütés egészséges táplálkozás lisztmentes Hédi