2016. jan 06.

Francia mandulás csók

írta: Adam G. Steve
Francia mandulás csók

macroon kész

Ez az új, divatos édesség (angolul macaroon, kiejtése: mekerún), nagyon mutatós, így vendégfogadáshoz, sőt akár ajándéknak is kiváló. Könnyű elkészíteni. Gluténmentes.

Hozzávalók kb. 56 dupla sütihez:

3 tojásfehérje - szoba-hőmérsékletű

6 dkg kristálycukor

40 dkg porcukor

12 dkg finomra darált mandula

8-10 csepp élelmiszer festék - tetszés szerinti színben

1 kávéskanál íz esszencia (vanília, vagy narancs, vagy menta, vagy egyéb)

macroon habzsákban

Elkészítés:

Szitáljuk egybe a porcukrot és a darált mandulát és tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral. Verjük a tojásfehérjét 2 percig alacsony fokozaton, majd 2 percig közepes fokozaton, adjuk hozzá a kristálycukrot és verjük tovább 2 percig magas fokozaton. Adjuk hozzá az íz esszenciát és annyi színezéket, amíg a kívánt színt elérjük.

macaroon2

A cukrot és a darált mandulát egyszerre adjuk hozzá a felvert tojásfehérjéhez és addig keverjük, amíg lávaszerűen folyós állagú nem lesz. Töltsük a masszát habzsákba, vagy ha nincs, egy vastag falú nájlon zacskóba, melynek csücskén egy 2 cm-es lyukat vágtunk. Nyomjunk kis korongokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. 10-12 percig süssük, amíg megkeményedik, de még nem barnult meg. Félidőben fordítsuk meg a tepsit, hogy a sütemény egyenletesen süljön. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd két korong közé kenjük kedvenc lekvárunkat, vagy főzött csokikrémet. Szépen csomagolva ajándékba is adhatjuk.

macroon ajándék

Hedi Neu,  Chicago

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy

katt ide!

Szólj hozzá