A hagyományos variáció mellett sokféleképpen készülhet töltött tojás. A kaszinótojást úgy is készíthetjük, hogy a főtt tojás kivájt alsó részébe tesszük a tölteléket, de nem tesszük rá a tetejét. Szépen néz ki, ha a tojásos tölteléket egy tortakrém-nyomó zacskóból nyomjuk ki. Elszakadhatunk az alaprecepttől és a töltelékbe tehetünk mindenfélét, például apróra vágott sonkadarabokat és zöldhagymát, vagy petrezselyemzöldet és pirospaprika darabkákat. Kísérletező kedvűek kipróbálhatják avokádóval is, ebben az esetben tegyenek hozzá mustárt és majonézt. Íme néhány nem hagyományos kaszinótojás variáció:
Ha valaki szeret pepecselni, és eléggé kreatív, a kaszinótojásokat sokféle mulatságos, ötletes formára díszítheti, és ez Húsvétkor, az ünnepi asztalra téve, vagy locsolkodáskor igen népszerű lesz. A gyerekek imádni fogják.
De ki mondja, hogy a kaszinó tojások ne emlékeztethetnének kis baglyokra? Ha ilyet akarunk csinálni, vágjuk le a tojás alját egyenesre, egy széles répaszelet szélét cakkozzuk ki és tegyük a tojás alá, ezek lesznek a bagoly lábai. A tojás töltelékbe nyomjunk bele két, vékonyra szelt olivabogyó karikát, melynek közepét paradicsomból vághatjuk ki. Répa csőrikét nyomjunk a töltelékbe a szemek alá, középre.
A kaszinó csibék, baglyok, nyuszik és kakasok hosszú, keskeny tálon mutatnak jól egymás mellé rakva.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Fodor Anna 2017.04.15. 15:21:11
Fodor Anna 2017.04.15. 15:22:33
Cecilia 2017.04.19. 09:35:55