2017. júl 02.

Mindannyiunk kedvence, Helen Mirren

írta: Adam G. Steve
Mindannyiunk kedvence, Helen Mirren

A színésznő, aki szépen idősödik

Az Angliába bevándorolt, orosz szülőktől született Helen Mirren nagyszerű szerepek egész sorával örvendeztet meg folyamatosan bennünket. Egyik jó filmjét nyomban követi a másik, és szerencsénkre a filmforgalmazók nálunk is bemutatják a mozikban. Így aztán nyomon követhetjük a színésznő "színeváltozásait", álmélkodhatunk nagyszerű alakításain.

A-királynő-plakátja.jpg A királynő című film plakátja


A királynő című filmje világsiker volt, a Szabó Magda regényéből készült, Szabó István által rendezett Az ajtó,  úgyszintén.

német-bemutató.jpg Szabó István rendezővel, Az ajtó című film berlini bemutatóján


Nemrég  vetítette valamelyik csatorna a Hölgy aranyban című filmjét, amelyben Maria Altmanként próbálja egy fiatal, ambiciózus ügyvéddel visszaszerezni a valaha családjuk birtokában lévő Klimt-festményt. Aki nem látta az sajnálhatja, aki látta, velem együtt örülhetett a remek filmnek és természetesen a főszereplőnek, Helen Mirren művésznőnek.

A-hölgy-aranyban-600x400.jpg a Hölgy aranyban című filmben


A kiváló művésznő külsejére annál is inkább rácsodálkozunk mert hiszen ő is "régiség". Mégsem az idős asszonyt látjuk a különböző fesztiválokon, filmbemutatókon, hanem a dekoratív dívát, aki külsejével elkápráztat, mosolyával hódít, egész megjelenése valódi királynőt idéz.

 

Ha a szépségét próbálom kicsit elemezni, zavarban vagyok, mert semmi olyan praktikát nem látok rajta, amit a hasonló korú, kvalitású pályatársain. Nem varratta fel a ráncait, vállalja a mosolyráncokat, nem visel álarcot a sajátja helyett. Sminkeli magát, de nem ordít róla a festék. A frizurája sem komplikált loknik sorozata, egyszerű és jól áll neki.

 

Az alakja 71 évesen is szinte tökéletes, ha estélyi öltözetben látjuk, csak sóhajtozunk. És mosolyog! Kicsit huncutul, ráncosra mosolyogja magát, derű, báj és önbizalom sugárzik róla. Ilyen vagyok! - mutatja meg magát, nem próbál 40 évesnek látszani. Igen, és mi így szeretjük őt, manírok és hókuszpókuszok nélküli, kiváló tehetségű színművésznőnek, akinek további csodás szerepeket kívánunk, mindannyiunk örömére!

Brigitta

Szólj hozzá