A november vége, december eleje már az ételek előkészítésével telik, s ezzel a lelkem világát szép lassan karácsonyi hangulatra ébresztem. A diótörést (saját termésű dió) követően, amint elkészült a diókrém, máris sütöm a bejgli rudakat, egy begyúrással. Szokásosan hat rudacskát készítek, amiből persze egy rúd diós bejgli áldozatul is esik torkosságunknak, mert ugyebár mégiscsak muszáj lemeózni, egyáltalán alkalmas-e az ünnepi asztalra. A többi megy a fagyasztószekrény számukra kijelölt polcára. Ennyi bejgli elkészítésében nem is fáradok el. Legközelebb, mikor ráhangolódom, elkészül a mákos bejgli, és ugyanígy a zserbó is. Nagyon megnyugtató számomra, hogy az édességek készen vannak, és ha az ünnephez közeledvén „nyűgösebb” napjaim lennének, nem kell erőn felül kapkodnom.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.