2018. jún 06.

Bio-Biloba a memóriánk védelmében

írta: S. Cecilia
Bio-Biloba a memóriánk védelmében

 

Te mivel támogatod az agyi vérkeringésedet?      

Korral járó kellemetlen tünet a feledékenység. Kisebb-nagyobb mértékben mindannyiunkat elér, és ki-ki a maga módján próbál tenni ellene. Agyunk „munkára fogása”, megdolgoztatása nagyon fontos. Főként az aktív működtetése  hasznos: különböző játékok (kártya, sakk, társasjátékok - akár az unokákkal is), de a keresztrejtvényfejtés, a nyelvtanulás, vagy más, új dolog elsajátítása jót tesz az agytekervényeinknek. Sőt, azt mondják a szakemberek, hogy a fizikai aktivitás (torna, séta, jóga, tánc) is elengedhetetlen, mint agykarbantartó.

Mindezek mellett, jó dolog, ha valamilyen készítménnyel (de amíg nem muszáj, nem gyógyszerrel) is megtámogatjuk a gondolkodásért felelős agysejtjeinket. Egy idő óta szívesen használok táplálék-kiegészítőket a különböző kissé romló testfunkciók megtámogatására és nemrég úgy gondoltam, hogy a memóriám javítására is keresek valami recept nélkül kapható  készítményt.  Keresgéléseim során találtam rá a Bio-Bilobára, egy ginko tartalmú táplálék-kiegészítőre. A Ginko bilobát (páfrányfenyő), mint fát, régóta ismerem, nem csak a fa és a levelek formáinak szépsége miatt szeretem, de sokat hallottam a levelek hatóanyagának gyógyhatásáról, melyről az emberek ősidők óta tudnak.

A  Ginkgo biloba  évszázadok óta közkedvelt növény jótékony hatásának köszönhetően.

Mint a Bio-Biloba ismertetőjéből megtudtam, a  fa levele tartalmazza a növény aktív öszetevőit a Ginkgo flavon-glükozint és a terpén laktont.

Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy ezeknek az aktív összetevőknek számos jótékony hatása van a szervezetre. Ezek antioxidánsként szolgálnak a sejtek védelmére és segítenek fenntartani az egészséges vérkeringést az agyban és a végtagokban. Ezért a sejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, amely serkenti a szervezetet, és az agyat. A gyógynövény kivonat memóriaproblémák, koncentrációzavarok, kimerültség, hosszantartó szédülés, fülzúgás és időskori fejfájás tüneteinek enyhítésére is alkalmas, amennyiben az orvos minden alapbetegséget kizárt. Sokan úgy gondolják, hogy a Bio-Biloba hasznos a hideg kezek és lábak problémájára is.



A tabletták magas Ginkgo-biloba tartalma lehetővé teszi a megfelelő hatás elérését napi 1-2 tabletta szedésével körülbelül 4 héten belül – írja a készítmény ismertetője.

Kéthónapi szedés után úgy érzem a kis, kellemetlen memória rövidzárlatok ritkábban jelentkeznek. Magabiztosabban fogok neki egy sztori elmeséléséhez, nem tartva attól, hogy egy név a mondat közepén nem jut majd eszembe. Remélem, hogy az őszi, majd téli hidegben gyakori kéz és láb fázásokra is jótékonyan hat majd a naponta szedett  Bio-Biloba.

Aki egy kicsit járatos az étrendkiegészítők világában, az tudja, hogy ugyanazt a fajta terméket igen sok cég gyártja, így nem könnyű a termékek között eligazodni és választani. A Bio-Biloba gyártója, a Pharma Nord, Európa egyik vezető étrend-kiegészítő és természetes hatóanyagokat gyártó vállalata, amelyet 1981-ben alapítottak. Azért volt bizalmam ennek a gyártónak a termékéhez, mert a dokumentációk szerint csak kiváló minőségű alapanyagból gyártja termékeit, és minden terméke dokumentált biztonsági és hatékonysági szempontból is.

   Cecilia

 

Szólj hozzá