2018. júl 01.

A nőkért – egy megható és kacagtató film

írta: Adam G. Steve
A nőkért – egy megható és kacagtató film

Filmklub ezüsthajúaknak Szegeden

Nem tudom kedves Régiségek, milyen gyakran jártok moziba. Szeretitek a jó filmeket? Mi, szegedi régiségek, egészen kivételezett helyzetben vagyunk, mert városunkban egy remk filmklub működik Ezüsthaj néven. Keddenként vannak az előadások, délután 2 óra előtt igazi ezüsthajúak és persze mindenféle hajszínűek masíroznak a Belvárosi Mozi irányába. Össze nem téveszthetően: vonulunk tömegesen moziba! 600 Ft a jegy (igen kedvező az ár!), és mindig friss, jó filmeket láthatunk. Köszönhetjük mindezt a filmklub vezetőjének, Vörösné Séllei Emmának, aki a vetítés megkezdése előtt pár percben ismerteti a következő keddi film tartalmát, kedvet csinálva a műsorhoz.

 

 

Legutóbb eg  új svájci filmet láttunk, melynek  címe: A nőkért. Eléggé semmitmondó cím egy remek filmnek! Rövid tartalma: Svájcban 1971-ben adtak szavazati jogot a nőknek, akik mindaddig alárendelt szerepben voltak jelen a családban és a közéletben. A film főszereplője, Nora, egy kisvárosban él férjével, két kisfiával és "apósurával" egy házban. Teljesen kiszolgálja az egész háznépét, mindent eléjük tesz, a négy "férfi" természetesnek veszi, hogy mindez jár nekik, hisz az asszony csak erre való. De Norát nem elégíti ki a csak háziasszony szerep, dolgozni szeretne, de a munkába állásához is férje beleegyező aláírása kell.

 

 

Próbál lázadozni sorsa ellen, kevés sikerrel, míg meg nem látja a tévében, hogy a nagyvárosokban a nők tüntetéseken vesznek rész a szavazati joguk megadásáért. Két-három hasonló elveket valló társnőjével elutaznak és ők is tüntetnek, de otthon durván leszólják, kigúnyolják őket. De ő nem csügged, szervezkedik, gyűléseket tart, lázít, sikerül is elérnie, hogy otthon áll a bál, a férje, gyerekei és "apósura" is elfordulnak tőle. Úgy tűnik Nora meghátrálni kényszerül, de... És itt olyan fordulatos, megható és kacagtató események következnek, amelyeket csak azért nem írok le, hogy aki szeretné megnézni a filmet, annak ne lőjem le a poénokat, izgulja végig Nora sorsát.

Tehát a film címe: A nőkért. Nekünk való, fordulatos, jó film, menjetek moziba!

    Az írás szerzője: Brigitta

 

 

Szólj hozzá