Túrópuffancs lekvárral, mézzel, vagy tejfellel
Finom desszert, de akár önálló fogás is lehet
Egy kiadós leves után finom desszert, de akár önálló fogás is lehet délutáni vendégséghez, vagy vacsorára. Az oroszok egyik kedvenc étele, szirnyiknek nevezik és reggelire is szívesen fogyasztják.
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
1 tojás
2 csapott evőkanál cukor
8 dkg liszt plusz 2 kanálnyi a forgatáshoz
ízlés szerint mazsola
1 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítése:
A túrót áttöröm, hozzáadom a tojást, jól elkeverem. Beleteszem a cukrot és a lisztet, átgyúrom.
Aki szereti a mazsolát, azt is tehet bele. A masszát egy lisztezett gyúródeszkán vagy szilikon sütőlapon kb. 5 cm átmérőjű hengerré formázom, éles késsel másfél-két centi vastag korongokká vágom (7-8 darab lesz belőle).
Lisztbe forgatom őket és kevés olajban szép rózsaszínűre sütöm mindkét oldalukat.
Lekvárral, dzsemmel, mézzel vagy tejfellel tálalhatjuk. Én áfonyával, áfonya lekvárral, mézzel és tejfellel tálaltam kávé mellé.
Ezt a receptet szinte hetente elkészítem, mert az unokám kedvence.
Jó évágyat!
Saját felvételek
Miranda