2019. sze 29.

Túrópuffancs lekvárral, mézzel, vagy tejfellel

írta: Miranda47
Túrópuffancs lekvárral, mézzel, vagy tejfellel

 

      Finom desszert, de akár önálló fogás is lehet

t__r__puffancs1_jav.jpg

Egy kiadós leves után finom desszert, de akár önálló fogás is lehet délutáni vendégséghez, vagy vacsorára. Az oroszok egyik kedvenc étele, szirnyiknek nevezik és reggelire is szívesen fogyasztják.

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró

1 tojás

2 csapott evőkanál cukor

8 dkg liszt plusz 2 kanálnyi a forgatáshoz

ízlés szerint mazsola

1 evőkanál olaj a sütéshez

 Az___sszegy__rt_t__szta.jpg

Elkészítése:

A túrót áttöröm, hozzáadom a tojást, jól elkeverem. Beleteszem a cukrot és a lisztet, átgyúrom.

Aki szereti a mazsolát, azt is tehet bele. A masszát egy lisztezett gyúródeszkán vagy szilikon sütőlapon kb. 5 cm átmérőjű hengerré formázom, éles késsel másfél-két centi vastag korongokká vágom (7-8 darab lesz belőle).

Form__z__s.jpg

Lisztbe forgatom őket és  kevés olajban szép rózsaszínűre sütöm mindkét oldalukat.

Az_eredm__ny.jpg

Lekvárral, dzsemmel, mézzel vagy tejfellel tálalhatjuk. Én áfonyával, áfonya lekvárral, mézzel és tejfellel tálaltam kávé mellé.

t__r__puffancs_jav__tott_600x450.jpg

Ezt a receptet szinte hetente elkészítem, mert az unokám kedvence.

Jó évágyat!  

                                 Saját felvételek

  Miranda

 

Szólj hozzá