2021. aug 04.

Sajttal, sonkával töltött cukkinilepény

írta: Miranda47
Sajttal, sonkával töltött cukkinilepény

Könnyű, nyári étel

6_3.jpg

Ebben a melegben nem vágyom zsíros, nehéz ételekre, inkább a könnyebb, zöldséges fogásokat preferálom. Készítettem már lecsót, tökpuffancsot, sajtos-paradicsomos-tejfölös sült padlizsánt, cukkinilepényt. Az utóbb receptjét osztom most meg veletek.

1_5.jpg

Hozzávalók:

1 nagy cukkini (az enyém 87 deka volt)

3 tojás

6 púpozott evőkanál liszt

1 kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

kb. 8 dkg szeletelt sajt

kb. 8 dkg sonka

 

A tálaláshoz:

tejföl, fokhagyma - ízlés szerint

 

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítottam, de a magházát nem távolítottam el. Lereszeltem, lesóztam, fél órát állni hagytam, majd jól kicsavartam. Hozzáadtam a tojást, a lisztet, a borsot, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és jól kikevertem. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítettem és 180 fokon pirosra sütöttem (kb. 20-25 percig).

2_7.jpg

9_3.jpg

8_2.jpg

Még forrón beborítottam sajt- és sonkaszeletekkel, majd a sütőpapír segítségével feltekertem, és állni hagytam. Fokhagymás tejfölt tálaltam mellé. Fogyaszthatjuk hidegen, langyosan vagy újra melegítve is.

3_7.jpg

7_3.jpgJó étvágyat!

 

Miranda

Szólj hozzá

recept sonka sajtos étel Miranda cukkinilepény zöldségétel Sajttal sonkával töltött cukkinilepény