Sajttal, sonkával töltött cukkinilepény
Könnyű, nyári étel
Ebben a melegben nem vágyom zsíros, nehéz ételekre, inkább a könnyebb, zöldséges fogásokat preferálom. Készítettem már lecsót, tökpuffancsot, sajtos-paradicsomos-tejfölös sült padlizsánt, cukkinilepényt. Az utóbb receptjét osztom most meg veletek.
Hozzávalók:
1 nagy cukkini (az enyém 87 deka volt)
3 tojás
6 púpozott evőkanál liszt
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
kb. 8 dkg szeletelt sajt
kb. 8 dkg sonka
A tálaláshoz:
tejföl, fokhagyma - ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit megtisztítottam, de a magházát nem távolítottam el. Lereszeltem, lesóztam, fél órát állni hagytam, majd jól kicsavartam. Hozzáadtam a tojást, a lisztet, a borsot, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és jól kikevertem. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítettem és 180 fokon pirosra sütöttem (kb. 20-25 percig).
Még forrón beborítottam sajt- és sonkaszeletekkel, majd a sütőpapír segítségével feltekertem, és állni hagytam. Fokhagymás tejfölt tálaltam mellé. Fogyaszthatjuk hidegen, langyosan vagy újra melegítve is.
Jó étvágyat!