2021. sze 23.

Rácsos szilvatorta

írta: Régiségek blog
Rácsos szilvatorta

Finom, dekoratív és könnyen elkészíthető édesség

uj_1.jpg

Szilvaérés idején kihagyhatatlan finomság nálunk a szilvatorta. Finom, dekoratív és könnyen elkészíthető édesség. Ezt vittem a legutóbbi könyvklub összejövetelre is. Mindenkinek ízlett, így utólag körbeküldtem a receptet, most  itt is közreadom.

 

Hozzávalók:

15 dkg liszt

12 dkg vaj

1 tasak sütőpor

1 tojás

8 dkg cukor

80 dkg szilva

1 evőkanál fahéj

 2_9.jpg

Elkészítés:

A tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a tasak sütőport. A kigyúrt linzertésztát jó fél órára hűtőbe tesszük. Közben kettévágjuk a szilvákat és kiszedjük a magot.

A kihűlt tészta kétharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kerek tortaformába rakjuk. Kézfejjel és tenyérrel úgy ellapogatjuk, hogy kb. fél cm-es pereme legyen a tortaformában. A félszilvákat a peremnél kezdve körbe rakjuk, majd belső részt is kitöltve az egész felületet beborítjuk szilvával, a vágott felületükkel felfelé. Megszórjuk fahéjjal. A maradék tésztából a rácsozáshoz megfelelő hosszúságú rudakat sodrunk a kezünkkel és 3 centiméternél nem sűrűbben helyezzük el a szilván előbb egyik, majd másik irányban. Végül egy evőkanálnyi cukorral az elkészült tortát megszórjuk, s a 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Cikkelyekre vágva tálaljuk.

 

    Mihály

 

Ha tetszett a bejegyzésünk, örülünk, ha írásainkat lájkolod és megosztod, vagy továbbküldöd e-mailben.

Látogass el közénk, blogunk

 facebook csoportjába, 

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

szilva édesség recept gyümölcsös desszert Mihály