Bögrés almás pite tésztagyúrás nélkül
Szokatlan elkészítési móddal, mérleg használata nélkül készülő sütemény
Most tanultam ezt a receptet és rögtön kipróbáltam.
Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) liszt
1 bögre cukor
1 bögre gríz
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre langyos tej
10 dkg fagyos margarin
3-4 nagy alma
1 citrom leve
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük, majd megöntözzük a citromlével. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és három egyenlő részre osztjuk.
Egy mélyebb tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az aljára kanalazzuk a tésztapor egyharmadát, elegyengetjük, majd a tetejére simítjuk az alma felét (nem kell kinyomkodni az almát, mert a száraz tésztapor felszívja a a levét).
Következik a második adag tésztapor, az alma másik fele, és a harmadik adag por. Egy vastagabb fakanál nyelével lyukakat csinálunk a masszában és ráöntjük a langyos tejet, majd a tetejére reszeljük a fagyos margarint.
170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Jó étvágyat!
Miranda